Rayallen
YazarRayallen
2 dakika okuma süresi
Eyl 25, 2019

Burdur'da Öğrenci Olmak


Öncelikle merhaba ;

İstanbul gibi bir metropol bir şehirden Burdur gibi küçük bir şehre gelmiş kardeşiniz ve abiniz olarak artı ve eksi yönlerden bahsedeceğim.

İstanbul da yaklaşık bir milyon nüfusu olan Küçükçekmece semtinde ikamet ederken aileden kopayım yeter kafasıyla geldim bu 90 bin nüfusluk şehre. Bu ilk senem. 

Böyle bir yazı için erken mi ? bence değil :D

İstanbul gibi bi şehirle burayı tabiki de kıyaslamaya kalkacak değilim. Fazla uzatmadan gelelim Burdur şehrinin artı ve eksi yönlerine.

Öncelikli olarak artılarını yazacağım;

+ Küçük bir şehir olduğu için ve benim gibi şehrin merkezinde yaşıyorsanız, her şey ama her şey elinizin altında. 

Şehirde bütün imkanlar olmasa da olabilecek bütün imkanlar elinizin altında olacak, ancak Emek gibi mahalleler Merkeze oldukça uzak. Yaşayacağınız semti iyi seçin.

+ Harika manzaraları var ve gerçekten İstanbul gibi bir şehirden sonra temiz hava neymiş anlıyorsunuz, sessizlik neymiş gayet iyi anlıyorsunuz.

+ İnsanları oldukça sıcak kanlı ve şiveleri çok tatlı :D

insanlar sizi dış görünüşünüzle falan yargılamıyor, sizlere yardım etmeyi seviyorlar. Otostop kültürü de var. Gönül rahatlığıyla Antalya, Isparta, Emek ve Bucak gibi çevre il ve ilçelere gidebiliyorsunuz otostopla.

+ 112

Bütün acil aramalar 112 hattı üzerinden işliyor, ne kadar eksi ne kadar artı siz karar verin, benim hoşuma gitti açıkçası.

+ Üniversitenin verdiği fazlaca iş olanağı bulunmakta ve bildiğim kadarıyla Akdeniz bölgesindeki en büyük kütüphaneye sahibiz. Yok yok :D

+ Otobüs kartları ve Kullanımı

Oldukça hoş tasarıma sahipler ve kart kullanmak zorunda değilsiniz, örneğin okula yetişeceksin ve kartında para yok, bu sorun değil. Otobüsler hem nakit hemde kart kullanıyorlar. Ayrıca kartların arkasındaki Atatürk detayı da gayet hoş.

Gelelim eksi yönlerine;

- Dediğim gibi küçük bir şehir, Burgerking, Starbucks, Defacto ve benzeri birçok marka şehirde yok.

Kıyafet için LCW ve ayakkabı için Flo var. gerisi esnaf işi.

- Otobüs fiyatları, ilk olarak bir öğrenci kartını 18 tl ye alıyorsunuz, öğrenci ücreti 2,25 eğer nakit verecekseniz 2,75 , İstanbul'daki fiyatların neredeyse 2 katı.

- Okula giden sefer sayıları seyrek ve aşırı dolu, bırakın oturmayı eğer ilk gelen otobüse girebiliyorsanız şanslısınız. Öğrenciden geçinen bir şehrin bunu göz ardı etmesi oldukça üzücü.

- Öğrenciler için parttime iş olanağı oldukça düşük ve bu bence büyük eksik.


Bunlar İlginizi Çekebilir