Fizikçi Akyüz
YazarFizikçi Akyüz
2 dakika okuma süresi
Tem 19, 2019

Yemek Nasıl Yapılır?


Yemek de Neyin Nesidir Yahu?

"Yemek ya da daha çok yemek,                             Bazılarımız için yemek yemek hayatta kalmanın bir sebebi olmaktan çok, 

İşte bütün mesele bu... "                                       yemek yemek için hayatta kalmak asıl sebep olmaktadır. Bu durumda da          @fizikci                                                                    yapılması gereken bir çok yemek çeşidi ortaya çıkmaktadır.                                 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _     

Yemek yapmak ilk insandan günümüze kadar her insanın temel ihtiyacı olmuştur ki bu sebeple günümüze ulaşabilen bazı yemek tarifleri milattan önce 3000 yıllarına kadar uzanmaktadır. 

Ne gariptir ki o eski zamanlarda yapılan yemekler ile şimdikiler arasında pek de bir fark bulunmamaktadır. 

Gözlemlerimize göre sadece baharat kullanmakta çarpıcı bir artış olmuştur ki bu da eskiden baharatların altından bile değerli olmasından kaynaklanmaktadır.

Peki Ya Yemek Nasıl Yapılır?

Yemek yapmak bir sanattır. Onu belirli bir tarife göre yaptıktan sonra sunulan ürün ise sanat eseridir. O sanat eserinin ise nerede yaşayacağı size kalmıştır. Sanat eserinin ise en güzel saklama yeri midedir.

Yapmak istediğiniz yemek, hangi tarife uyarak yapacağınıza göre değişiklik göstermekle beraber; kullandığınız malzemelerin geldiği bölgeye göre de farklılıklar göstermektedir.

Bunun içindir ki aşağıda sizler için sunacak olduğumuz maddeler bir tariften çok, onu nasıl hazırlamanız gerektiği ve mutfak konusunda dikkat etmeniz gereken püf noktalar üzerine olacaktır.  

Daha ne duruyoruz hemen başlayalım!

Küçük Ama Etkili 8 İpucu!

1- Yemeği hazırlamaya başlamadan önce elinizi sıcak su ve sabun ile güzelce yıkayın.

2- Tarifteki bütün malzemeleri tezgahın üzerinde bulundurun ki sırasıyla kolayca ulaşılır durumda olsun.

3- Aynı anda birden çok yemeği yapmaya çalışmayın, odağınız tek bir yemek üzerinde olsun.

4- Ekmeklerin hızlıca küflenmemesi için, ekmek kabı içince ufak bir kapta tuz bulundurun.

5- Fırında sebze pişireceksiniz, fırını ısıtırken tepsiyi de içine yerleştirin. Daha sonrasında sebzeleri sıcak tepsiye yerleştirmek hızlıca pişmelerini sağlayacaktır.

6- Pudra şekeriniz bitmiş ve gidip de almaya üşeniyorsanız, toz şekeri biber ya da kahve değirmeninden geçirerek kolayca pudra şekeri yapabilirsiniz. 

7- Yumurtalarınızın tazeliği konusunda şüpheleniyorsanız onları bir kap suyun içine atın. Yüzüyorsa bayat, batıyorsa tazedir.

8- Son ve en önemli madde olarak, ASLA EĞLENMEYİ UNUTMAYIN! :)

Yararlanılan Kaynakçalar;

https://www.rafinera.com/blog/yemek-pisirme-onerileri/pratik-ve-guzel-yemek-nasil-yapilir

http://www.hurriyet.com.tr/lezizz/galeri-yemek-pisiren-herkesin-bilmesi-gereken-15-harika-ipucu-41021623/2

Bunlar İlginizi Çekebilir