By Azat
YazarBy Azat
2 dakika okuma süresi
Oca 17, 2019

    Yaş 18


      Nice şairler 40 yaşla ilgili şiirler yazdı. Nİce edipler 40'ı anlatan yazılar yazdı ama kimse 18'den bahsetmiyor. Kendi ayakların üzerinde durmayı öğrendiğin yaştan. Hayatın aslında o kadar masum olmadığını, kendisine uymayanları reddettiğini anladığın andan.

      Oysaki 18'i anlatmada kelimeler yetersiz kalıyor, anlamlar kifayetsizleşiyor. Yani kısaca 18 bir seçimdir.Ya şimdiye kadar nasıl geldiysen öyle devam edersin ya da çevrendeki uyumsuzlukları, herkesin bildiği halde görmezden geldiği, fark eder bir şeyleri değiştirmeye çalışırsın.

      Onsekiz bir başkaldırıdır; Seni belli bir kalıba sokmuş olanlara, tercihlerini yönlendirip sana gözardı etmeyi öğretenlere.

      Çoğu hiç anlamını düşünmez yontulduğu gibi gelir gider! Bazıları ise fark eder ama bundan kaçar. Kendisi için hazırlanmış olup ona kendi tercihi gibi gösterilmiş şeylerle avutur kendini. Bir azınlıksa kaçamaz, kaçmak istesede gerçekler duramdan peşinden gelir ve ona iki tercih hakkı sunar ya gözü açılacak, tercihlerini ve sonuçlarını görücek ya da uyumsuz olmaya devam edecek.

      Onsekiz hayat yolunda dik ve tehlikeli bir yamaçtır. Ya başka birinin tercihleriyle bu dik ve tehlikeli uçurumu, onu gözardı ederek, geçmeye çalışırsın ya da uçurumun tehlikelerini fark eder ve kendince önlemler alıp geçersin.  Asla üçüncü bir tercih hakkın yoktur çünkü üçüncü tercih aslında tercihsizliktir, kararsızlıktır.

      İşte bu yüzden unutmamak gerekir Onsekiz(18) kırktan (40) önce gelir!!

    Kolay görünen dünyada zorluklar altında okumaya çalışan genç:!

    Bunlar İlginizi Çekebilir