Alpay Kurudere
YazarAlpay Kurudere
1 dakika okuma süresi
Eyl 3, 2020

Yapay zekalar da sever (?) - A.I Artificial Intelligence (Film)


Yapay zekalar da sever (?)

   Yapay zekaların hayatlarımıza dahil olmaya başladığı şu dönemlerde neredeyse çoğumuzun aklında yeni umutlar, yeni sorular ve yeni kıyamet senaryoları türemeye başladı. Bir kesim, yapay zekaları insanlığın refahının artmasında ve medeniyetlerin ilerlemesinde önemli bir adım olarak görse de diğer bir kesim de yapay zekaların bilinç geliştirip insanları ortadan kaldırmasından 2001: Bir Uzay Macerası filminin çıkışından beri ürküyor :). Tabii ki bu iki farklı kesimin kendilerince haklılıkları farklı olsa da ortak bir sorunun cevabını merak edebilirler: Yapay zekalar da sever mi?

  Bu soruya istinaden filmimizde yer alan saygıdeğer bilim insanlarımız da: "Ebeveynlerine karşı sevgi ve bağlılık besleyen bir çocuk robot yapsak nasıl olur acaba?" diye sorarlar, tartışırlar, yaparlar ve hikayemiz başlar.

Uzun lafın kısası

Yapay zekanın insanları gözlemleyerek ve onları taklit ederek öğrenmesinden tutun da hafızasındaki anıları en ufak ayrıntılarına kadar depolamasına kadar kalitesini gösteren ve Steven Spielburg'ün bilim kurgu türünün duayen isimlerinden Stanley Kubrick'e şapka çıkardığı bu film yapay zekaya karşı olan bakış açınızı gözden geçirmenizi ve iyi vakit geçirmenizi sağlayacaktır. İyi seyirler :)

Bunlar İlginizi Çekebilir