Mücahit K.
YazarMücahit K.
3 dakika okuma süresi
Oca 17, 2019

    Ticaretin yeni şekli küresel e-ticaret


    Küresel bir tüccar olmanız için size gereken şey nedir ?

    Küresel bir tüccara dönüşmek için size gerekli olan tek şey internet. Evet sadece internet. Çağımızın aldığı hal öyle bir noktaya geldiki artık bir bilgisayar ve internet ile dünyanın bir ucundan birşeyler alıp diğer ucunda bunu satabilirsiniz. Bunu ben yapabilir miyim ? Nasıl ve nereden başlarım ? Gibi sorular sorduğunuzu duyar gibiyim. Elbette eğer gerçekten bu işi yapmak istiyorsan hiçde göründüğü kadar zor birşey değil. 2017 yılında başladığım e-ticaret serüvenim yaptığım ilk işte gayet net bir başarıya ulaştı. Devamı zaten çorap söküğü gibi.. Burada önemli olan nereden başlayacağınızı öğrenmek ve belirli bir plana göre öğrenmeye devam etmek.

    Öncelikle bu işi ek gelir olarak görmemeli, özensiz ve umursamaz şekilde yaklaşmamalısınız. Çünkü bu gerçekten emek ve sabır gerektiren bir iştir. Yani bugün karar verip yarın hadi bende e-ticaret yapayım bir dahaki ay zengin olayım veya ben bu işe zaman ayıramam ama para kazanmak istiyorum bi deniyeyim diye hayalleriniz varsa şimdiden bu işten vazgeçin. İnternet üzerinde yüzlerce hatta binlerce paralı eğitim veren şahışlar , kanallar , şirketler vs. bulunuyor. Benim tercihim öncelikle bunlara atlamamanız :) Gerçekten verdikleri bilgilerin kat ve kat fazlasını ücretsiz olarak araştırarak internette bulabilirsiniz. Kursunların hepsi faydasız mı ? Tabi ki çok kaliteli ve iyi olanları var. Belli bir plan program çevresinde işleyen adım adım anlatan çok kaliteli içerik sunanlar da var. Ama bunlar bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar. 

    Yani bu işi gerçekten yapmakta kararlıysanız ve kendinize " Evet ben bu işten para kazanacağım, bu işe emek vereceğim " diyorsanız. Bu ilk adımınız olacaktır. Daha sonra öğrenme aşamasından başlayarak adım adım e-ticaret nasıl işler ? Prosedürleri nelerdir ? sorularına cevap aramalısınız.     

    Pazar Seçimi

    Bu ilk adımlardan sonra konuyu genel olarak anladığınız varsayarak sonraki adımda kendinize bir pazar belirlemelisiniz. Örneğin Amerika, Avrupa, Kanada gibi yerlerde satış yapmak isterseniz Amazon, Ebay gibi şirketler sizin birinci tercihiz. Türkiye satmak istiyorsanız N11, Hepsiburada, Gittigidiyor gibi şirketleri tercih etmelisiniz. Siz nerede satış yapmak istediğinize göre bu şekilde kendinize bir pazar bulmalısınız. Aynı şekilde satacak olduğunuz ürünleri bulurkende alacağınız bir pazar olmalı. Bu pazarıda doğru şekilde seçmelisiniz.

    Satış

    Belirli bir süre e-ticaret ve satış yapacağınız sitelerin eğitimlerini tamamladıktan sonra satışa hazır olacaksınız. Bu çok kısa bir süre olarak görülmesin. Bu eğitimi ciddi ve dikkatli bir şekilde almalı öğrenmelisiniz. Eğer kendinize örneğin " Ben ürünümü belirlediğim siteye nasıl koyacağım ? "   " bunu nasıl yapacağım ? " veya  " kargolama işlemini nasıl halledeceğim ? " gibi sorular sorduğunuzda. Hepsine cevap verebilecek  düzeye geldiyseniz artık satış yapabilirsiniz demektir. Umarım teşvik edici bir yazı olur :)

    Bunlar İlginizi Çekebilir