Hamza Bey
YazarHamza Bey
2 dakika okuma süresi
Eki 19, 2019

Teknolojiye Dair En İyi Bölümler ve Üniversiteler


Teknoloji ve internetin kolaylaştırdığı bilgi erişimi ve paylaşımı, bu alanlardaki meslekleri de cazip hâle getiriyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin eğitim sistemlerinde de bu duruma kayıtsız kalınmayarak geleceğe dönük ihtiyaçları karşılayacak programlar hazırlanıyor. Biz de Türkiye’deki teknolojiyle doğrudan bağlantılı lisans programlarını (üniversite bölümlerini) ve hangi okulda bulunduklarını sizler için derledik…

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), teknoloji alanında Türkiye’nin en iddialı üniversitelerinden birisi olarak ilk bahsetmek istediğimiz seçenek. Ana yerleşkesi Ankara’da bulunan üniversitenin Elektrik - Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği yıllardır popülerliğini sürdürüyor. Birçok ulusal ve uluslararası yarışmada üniversite öğrencileri ve akademisyenleri ödüller kazanıyor.

Celal Bayar Üniversitesi ise Yazılım Mühendisliği bölümünde iddialı bir devlet üniversitesidir. Söz konusu lisans bölümü daha çok özel ve vakıf üniversitelerinde bulunuyor. O seçenekler arasındaysa İzmir Ekonomi, Yaşar, Bahçeşehir gibi seçenekler öne çıkıyor. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, kısaca Bilkent ise Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Mimarlık bölümleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.  

Bazı lisans programları ise oldukça yeni sayılır ya da hakkında fazla bilgi sahibi olunmayan bölümler. Bunlardan birisi, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başarıyla veriliyor. Üniversite, Mekatronik Mühendisliği ile birkaç yıldır adeta özdeşleşmiş durumda. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nin göz bebeği gibi.

Özel ve vakıf üniversiteleri düşünüldüğündeyse hemen hepsinin kendince öne geçen bölümleri olduğu görülebiliyor. Bilkent’te Moleküler Biyoloji, İzmir Ekonomi’de Yazılım Mühendisliği, Koç’ta Elektrik – Elektronik Mühendisliği ilk etapta akla gelenler arasında yer alıyor.

https://egitimsetial.com

Bunlar İlginizi Çekebilir