Stresle Başa Çıkma Yöntemleri
Hacer  Akyol
YazarHacer Akyol
2 dakika okuma süresi
Haz 20, 2023

Stresle Başa Çıkma Yöntemleri


Tehdit duygusu veya acıya neden olan olaylara karşı vücudun kendi dengesini kurabilmek için verdiği fiziksel cevap olarak tanımlanan stres; insanların yaşamlarının bir parçasıdır. Fakat her şeyin olduğu gibi stresinde fazlası oldukça zararlıdır. Bu yüzden birçok hastalığının temel sebebi strestir. Peki ya stresle başa çıkmak için ne yapmamız gerekir? Nasıl stresi kontrol edebiliriz? Sizler için bu yazımda stresle başa çıkmanın yönteminden bahsettim.

Olumlama

İlk başta her zaman, her şeye karşı olumlu düşünmeliyiz. Her zaman pozitif olamayabiliyoruz. Üzüldüğümüz, sinirlendiğimiz hatta haksızlığa uğradığımızı hissettiğimiz zamanlarda oluyor lakin her zaman “Pozitif düşüncenin pozitifliği çekeceğine" inanmalı ve ne olursa olsun umudumuzu kaybetmeden hayatımıza devam etmeliyiz. Düşüncelerimizi olumlu tutabilmek, pozitifliği hayatımızın bir parçası olarak kullanmak için, bolca kitaplar okuyup, kendi öz değerimizin farkında olmamız gerekir.

İçini Dökme

Düşüncelerimizi sevdiğimiz, kendimize yakın gördüğümüz insanlarla iletişim halinde kalarak r veya terapistimize duygularımızı paylaşabilir, düzenli olarak günlük tutarak da düşüncelerinizi berraklaştırabilirsiniz.

Egzersiz Yapma

Olumsuz düşüncelerimizden kurtulmak, stresinizi azaltmak için düzenli egzersiz yapabilir, endorfin (mutluluk hormonu) salgılarını arttırarak stresinizi azaltmaya yardımcı olursunuz. Yaptığınız egzersizleri günlük rutinlerinize ekleyebilir, stres anında derin nefesler alarak, nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Merak etmeyin Bir sonraki yazımda "Doğru Nefes Egzersizi Nasıl Yapılır" bahsedeceğim. 

Müzik Ruhun Gıdası

Stresle başa çıkmak için meditasyon yapabilir, fiziksel ve ruhsal dinlenme tekniklerini uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda stresli durumlarda sakinleştirici müzikler dinleyebilirsiniz. Bu müzikler sizi iyi hissettiren, size enerji veren müzikler de olabilir. Şunu da unutmamalısınız her ne kadar olumlu düşünceler içerisinde olan bir kişiliğiniz olsa bile dengeli beslenme ve dengeli uyku düzeni olmadan stresten kurtulamazsınız.

Sözlerimi şu hatırlatmayı yaparak bitirmek isterim. Stres,sizi dinç tutarken; fazla stres, sizi hasta eder.

Bunlar İlginizi Çekebilir