Musa Toktaş
YazarMusa Toktaş
2 dakika okuma süresi
Kas 6, 2019

Semantic Ui CSS Framework'ü Nedir? [Bootstrap Killer!]


React Native'in Göz Bebeği, Bir Çok Kurumsal Firmanın Yöneldiği Star CSS Framework

Semantic UI Siemens, Porsche, Mercedes başta olmak üzere bir çok Alman firmanın kurum içi yazılımlarında kullandığı bir web geliştirme çatısıdır. Sahip olduğu akışkan şemalar, butonlardan sliderlarına kadar her şeyiyle müthiş bir esneklik sunan Semantic UI, Bootstrap'tan gelen tek düzeliğin kırılmasını önümüzdeki yıllarda başaracak gibi. Bu yazımızda Semantic UI hangi web dilleriyle senkronize çalışır, kullanıcı arayüzü geliştirmede sunduğu yenilikler nelerdir gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Semantic UI Hangi Backend Web Dilleri ile Senkronize Çalışır?

Semantic UI özünde react native ile uygulama geliştirmek için ortaya çıkmış bir CSS framework'ü olsa da, ilerleyen zamanlarda, react için olanı forklanarak, yeni bir branchte devam etmiş, böylece herkesin yararlanabileceği bir web ön yüz geliştirme çatısı ortaya çıkmıştır. Kendi deneyimlerime göre PHP ile gayet iyi çalıştığı bir gerçektir. JavaScript ve Ajax ile harmanlandığında, encrypted bir şekilde veri transferi yapabilirseniz, hayal edebildiğinizin üstüne çok rahat çıkarsınız. Kullanıcılarda sunduğunuz deneyimden keyif alacaklardır. Genel olarak söylemek gerekirse; PHP, React, Angular, NodeJS ile güzel çalışıyor.

Kullanıcı Arayüzü'nde Sunduğu Yenilikler Nelerdir? (Bootstrap'ten Farkı Ne?)

Bootstrap ile kıyaslamaktan çok kendi kullandığım ve kullanıcıların hoşuna giden özelliklerden bahsedeceğim. Örnek olarak "Feed" den başlayalım. Uygulamanızdaki kullanıcıların anlık loglarını tek bir ekranda göstermenize olanak sağlayan bu özellik, kullanıcıların daha fazla etkileşim göstermelerine olanak sağlıyor. Ayrıca kullanıcılara özel panel tasarlarken, sizi UI tarafında rahatlatacak modal,  nav bar, box, cards gibi bir çok eklentiyi beraberinde getiriyor. Tüm özelliklere ve demolara aşağıdaki linkten ulaşabilir, daha fazla Web Geliştiriciliği ve E-ticaretle ilgili teknik makale için Medium blogumdan beni takip edebilirsiniz.

http://preview.themeforest.net/item/stagb-semanticui-admin-template/full_screen_preview/19444852

https://medium.com/@mtoktas38

https://heraklet.com/akademi

https://izmitvolvoservisi.com

Bunlar İlginizi Çekebilir