Gaye Akyüz
YazarGaye Akyüz
6 dakika okuma süresi
Ağu 22, 2023

Selamlarrrr,

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz ritüeller, manifestler, telepatik mesajlardan bahsedeceğim. Ayrıca okumaya devam edin çünkü yazının sonunda, telepatik mesaj ritüelimiz sayesinde bu akşam o mesaj gelecek!

Nerden çıktı bu manifesting?

Manifesting veya manifest etmek terimi, The Secret adlı kitaptan çıkmış olabilir. Öyleki kitapta, düşüncenin kişinin hayatını doğrudan etkileyeceğine, isteklerin çekim yasasıyla gerçekleşebileceğine dair iddialardan bahsediyor.

Gelin birlikte daha derine inelim…

Daha önce Beklenti Etkisi diye bir şey duymuş muydunuz? Sosyal psikolojideki adıyla Pygmalion Etkisi veya “Kendi kendini gerçekleştiren kehanet”. Kehanet bize diyor ki, başta olmayan bir şeyi, varmış gibi kendimizi etkileriz. Davranışlarımız şekillenir, sonuçta da olmayan şeyi yaratmış oluruz.

Şöyle bir örnekle daha iyi açıklayayım. Sosyal medyadan tanıştığınız biriyle buluşmaya gittiniz. Sanal konuşmalardan dolayı onun ciddi ve mesafeli biri olduğuna inandınız. Buluştuğunuzda da ona göre davrandınız ve karşıdaki kişiyi de davranışlarınızla etkilemeye başladınız daha sonra o kişinin öyle biri olmadığını düşünseniz de artık karşıdaki kişi, sizden etkilenip mesafeli olacaktır. Sonuç olarak beklentilerinizden dolayı bir şeyi yaratmış ve yaşamış oldunuz.


Mesela “Ben bu dönem bu dersi hayatta geçemem” diyerek başarısızlık beklentisi içinde olursanız, bunun için çaba da göstermeyi tercih etmeyip sonuç olarak başarısızlığı yaratmış olursunuz. Yani içsel motivasyonumuzun, pozitif yönde dışavurumunu istiyorsak beklentilerimizi ona göre kontrol etmeliyiz. “ Akıllıya 40 kere ‘deli’ de, deli olur” gibi. Olumlu/olumsuz beklentiler ve istekleri algıya döndüştürürsen muhakkak gerçekleştirirsin diyor kehanet. Heh! İşte kitabın yazarı Rhonda Hanım’ın ilhamı da Pygmalion etkisi olabilir. Manifesting’in doğuşundan bahsetmişken hepimizin dilinde olan bir diğer şey “777”, aldım verdim kabul ettim falan filan…

Peki bu 777’nin olayı nedir?


Numeroloji, 777 numaralı meleğin; iç huzur ,bireysel benlik ve ruhsal gelişimle ilgili olduğunu söylüyor. Her şeyin yolunda olduğuna, bilgeleşmeye başladığınıza ve kendinizi bulduğunuza rehberlik ettiği düşünülüyor. 7 rakamının eşsiz bir sayı olması ve bu yüzden 3 kez tekrar etmesinin mucizevi bir etkide olduğunu , karşınıza çıkmasının bir anlamı olduğunu anlatır.

Hristiyanlıkta 777 numaralı melek, ilahi işaret ve bilgileri göstermek için gönderilen bir melektir ve iyi şansın ve iyi her şeyin birer temsilcisidir. Yahudilikte 3 ve 7 rakamı şanslı ve kutsal, Ortodokslarda ise 777’nin mükemmellik üçlüsü anlamına geldiği düşünülürmüş. Birçok dine ve insanlığa gönderilen yaratılış kitaplarında da 7 rakamı ve 777 ile ilişkilendirilecek birçok şey olduğu görülüyor. Cidden var bu 7’de bi şeyler sanırım...Tıpkı 777 gibi birçok tekrar eden melek numarası var her birinin, mistik ve manevi yönden zengin anlamları,etkileri olduğuna inanılıyor.

Nihayetinde bizler için gündeme tekrar tekrar gelen şeyler, bir bulaşıcı hastalık gibi hızla yayılıyor ve 777 içerikli tweetler, gönderiler havada uçuşuyor. Madem şans getiriyooor,

O zaman ben de bi' 777 ritüeli patlatıyorum :

1-Kendiniz ait bir deftere -günlük olabilir- veya herhangi bir kağıda isteklerinizi belirleyin hayata dair, eğitim hayatınıza dair, aşk hayatınıza dair… Nasıl isterseniz.

2-Düşündüğünüz ve istediğiniz şeylere inanmanız lazım, imkansızı da istemeyin şimdi. Pozitif düşünceler ve tam odaklanmayla bir sonraki maddeye geçelim

3-Belirlediğiniz istekleri yazıp sonuna 777 yazın ve yine devamında olumlamalar yazın “aldım kabul ettim ve de oldu. Mucizelere inanıyorum ve oldu” gibi.

4-Bunu 21 gün boyunca yapın.

5-21 gün tamamlandığında kağıdı, isteklerinizin olduğuna inanarak yakın. Aman dikkat edin kendinizi yakmayın. Küllerini de dışarıya üfleyerek ritüelinizi sonlandırın.

Bu ritüel ne kadar işe yarar bilmiyorum ama ben de şuna inanıyorumki, insan bazı şeyleri çok isterse ve cidden pozitif enerjiyle kalben inanırsa bir şekilde dönüp bulabiliyor.

Ve Ritüeller

İlk izlenim olarak aklımıza “büyü”yü getirse de ritüel, Latince’de “ritus” yani ayin anlamına gelen kelimeden türemiştir. Ritüeller; farklı dinlerde,farklı kültürlerde farklı anlamlar bulmuş kendine. Yani toplumların kendi cenazeleri ,dini eylemleri, doğum, evlilik  ve benzer her türlü tören için yapılan tekrar eden, gelenekleşmiş eylemler ‘ritüel’ olarak adlandırılıyor.

Eski zamanlarda zor durumlar için hastalık,kıtlık ve kuraklık için ritüeller yapılmış. İnsanın bencilleşmesinden mi, devrin değişiminden mi yoksa dünyadaki varlığımızın ve kaynaklarımızın sonsuza dek süreceğine inanmamızdan mı bilmiyorum, günümüzde ise daha çok bireysel bolluk, başarı, para ve aşk üzerine ritüeller yapılıyor.

Biliyorum, siz de “Ayy hemen ‘fıtıfıtı’ ritüeli ile döndürüğüm eski sevgilime bakın”, “Ritüeller yapıp aşkından öldüğüm çocuk ” vs. gibi bi’ ton tweet okudunuz ve bi’ aklınız da gitmedi değil. (: Yaa ben de inanmıyorum ama oladabilir şimdi, enerji falan yaa 😊

O zamaaan denesek ne olur: Telepatik Mesaj Ritüeli

**Bu ritüel için gece saatlerini ve mesaj ulaştıracağınız kişinin de uyumuş olduğuna emin olabileceğiniz bir saati tercih edin. Ve inanarak yapmalısınız tam odaklanın lütfen.

1-Öncelikle rahat edebileceğiniz ve rahatsız edilmeyeceğiniz bi yere geçin

2-Rahatça uzanın ve bedenen rahatladığınızı, vücudunuzun yavaş yavaş gevşediğini hissedin.

3-Şimdi gözlerinizi kapatın ve O kişinin de uyuduğunu hayal edin,yüz hatları, kıyafetleri boydan başa gördünüz onu.

4-Onu ve kendinizi hayal edin ve ardından sanki beyninizden onun beynine giden ışıklı bir yol hayal edin yani aranızda telepatik bir bağ oluşuyormuş gibi.

5-Kendi zihninizden onun zihnine giden yolda yürümeye başladınız.

6-Onun zihnine ulaştınız. Şimdi ondan duymak istediklerinizi örneğin pişman olduğunu duymak istiyorsunuz. Onun “Çok pişmanım ve seninle konuşmak istiyorum” dediğini görürken hayal edin, yüz ifadesi nasıl ? Tüm gerçekliği ile hayal edin.

7-Şimdi onun zihninden çıkın, yavaşça yoldan geri dönün. Uyku moduna geçin ve siz de uyuyun. Gece rüyanızda görürseniz,olumlu veya olumsuz bi’ izlenim bırakması bi’ işaret olabilir.

**Bu ritüeli bu işlerle içli dışlı olan bir arkadaşımdan öğrendim, doğruluğu ve kaynağı muamma 😊

Son olarak

Benim fikrim, bütün bunların gerçekliği ; manifestlerin, ritüellerin hangi inanç doğrultusunda ve ne için yapıldığına göre değişir. Gerçeklik payları var bence ama bunu mucize, sihir vs. diye adlandıramam. Sadece insanın kendisini de, enerjisini de pozitif etkileyip yaşam enerjisini arttırmakla alakalı olduğunu. Ayrıca yine de bir şeyi içtenlikle istersen, zamanla sana çekilebileceğini de düşünüyorum.

Benden bu kadar 😊 Umarım keyif almışsınızdır. Farklı konularla ilgili eğlendiren,bilgilendiren içeriklerimizi okumak ve sitemizin öğrencilere sunduğu fırsatlardan faydalanmak için üye olabilirsiniz.

 

Bunlar İlginizi Çekebilir