Hüseyin Furkan
YazarHüseyin Furkan
3 dakika okuma süresi
Mar 10, 2019

Profesör Sizi Sevmezse Ne Yapmalı ?


Çoğu üniversite öğrencisi gibiyseniz, muhtemelen profesörünüzün BFF'si olma umuduyla sınıfa gelmezsiniz. Aslında, zaten bir sınıftan nefret ediyorsanız, o öğretmeni gördüğünüz zamanlar günün en kötü anları olabilir. Fakat profesörünüzün sizden nefret ettiğini düşünüyorsanız, o zaman bu farklı bir hikaye. Öğretmenin size karşı bir kine sahip olduğunu hissetmek, sadece sömestrini çok garip kılmakla kalmaz, aynı zamanda derslerini geçip geçmeyeceğiniz konusunda biraz endişe yaratabilir. Bu nedenle, bu durumla ilgilenen herkes için - ve daha sonra yaşayacak olan herkes için yapabilecekleriniz hakkında ipucu verelim.

İster inanın ister inanmayın, bu, öğretmeninizle sağlam ilişkileri değerlendirmede ilk adım olmalıdır. Seni sebepsiz yere almayacak gibi görünebilir, ama belki de düşündüğün gibi değil. Öyleyse, sizden hoşlanmadıklarını hissediyorsanız, kendinize şu soruları sorun:

-Her zaman sınıfa geç mi kaldım? 

-Ödevleri geciktirir miyim? 

-Tüm ödevleri teslim etmeyi unuttum mu? 

-Derse ön hazırlık yapıyor muyum?

-Derslerde uyuyor muyum?

Bunu yapmak istemeyebilirsiniz, ancak yukarıdakilerden herhangi birini yapmıyorsanız, bir öğretmenin aceleyle senden nefret etmesini sağlayabilir. Tutarlı ve hazırlıksız olmanın tutarlı bir şekli, profesörünüze dersinizi (veya öğremenlerini) çok ciddiye almadığınızı söyler. Bu, öğretmeninize saygısızlık hissetmesini sağlayabilir ve iyi bir öğrenci olmadığınızı varsayabilir. Kulağa harika gelmese de, parlak bir taraf var! Bu sorun kolayca düzeltilebilir. Profesörünüze dürüst olmak ve bu davranış için özür dilemek, kötü alışkanlıkları düzeltmek için çalışırken sizinle ilgili görüşlerini geliştirmek için uzun bir yol olabilir. Ayrıca, bir süredir bunları yapıyorsanız ve her profesörün sizden hoşlanmadığını hissediyorsanız, şimdi öğretmenlerin gelecekte sizden nefret etmemesini sağlayın!

-Her karşılaştığınızda güler yüzlü olun

Size karşı olumsuz ön yargı oluşmasını önleyecektir. Toleranslı olmasını sağlayacaktır. Ayrıca sizinde enerjinizi artıracak ve dikkatinizi derse vermenizi sağlayacaktır.

-Proje ya da ödev verdiğinizde düzeltilmesi gereken hatalar bırakmayın

Birden çok işle meşgul ve yoğun oldukları için en çok sevdikleri öğrenci profili iş çıkartmayan öğrencilerdir. Sadece göz atar ve puanınızı verir. Ufak hatalar olsa da gözardı edebilir.

-Derslere geç girmeyin

Evet burası lise değil tabii ki. Dilediğinizde çıkabilir ya da girebilirsiniz ancak giriş çıkışlarınızı profesörünüzün takip ettiğini ve sizi aklının bir köşesine yazdığını unutmayın. Muhakkak bir gün karşınıza borç senedi gibi çıkaracaktır.

-Mesajlaşır gibi mailleşmeyin

Profesörünüz tarafından mail aldığınızda eğer sadece size özel atılmış bir mail ise ve cevaplanması gerekmiyorsa muhakkak okuduğunuzu belirten bir sevgi ve teşekkür içerikli dönüş yapınız. Ancak asla mesajlaşır gibi her maile dönüş yapmayınız. Mümkünse soracaklarınızı biriktirip sormaya çalışınız. Resmi bir uslüp kullanın ve daima kimliğinizi mailin sonunda belirtiniz.


Bunlar İlginizi Çekebilir