Edanur Kulaç
YazarEdanur Kulaç
1 dakika okuma süresi
Nis 8, 2021

OYUN PROGRAMLAMAYA NEREDEN BAŞLAMALIYIM


NASIL BİR OYUN YAPMAK İSRİTORUM?

Oyun programlamaya başlamadan önce kendinize sormanız ve cevaplamanız gereken bazı sorular var. Bunların başında;

1-Kaç boyutlu bir oyun yapmak istiyorum (2D-3D)

2-Nasıl bir oyun yapmak istiyorum (Rpg-FPS-Simulation-Hybercasual vb.)

Bazı oyun geliştirme motorları;

-Godot Engine

-Unity

-Unreal Engine 4

-Game Maker: Studio

-Construct 2

-vb.

Bir örnekleme yapmak gerekirse;Eğer 3D hikaye tabanlı/FPS/vb. bir oyun yapmak istiyorsanız ve kodlamadan ziyade tasarım konusunda kendinizi geliştirdiyseniz sizin için Unreal oyun motoru harika bir seçim olurdu. Çünkü Unreal oyun motoru bize Blueprint dediğimiz hazır kodların bulunduğu bir arayüz tanımlar.  Bizde ihtiyacımız olan kodları oklar yardımı ile birbirine bağlayarak istediğimiz oyunu oluşturabiliriz. Elbette c++ dili biliyorsanız kendi kodlarınızı yazarak da oyununuzu programlayabilirsiniz.

Eğer 2D rpg/platform/vb oyun yapmayı düşünüyorsanız ve C# dilini de biliyorsanız Unity motoru bu iş için harika bir seçim olacaktır. 

Elbette bu benim kendi tecrübelerime dayandırdığım bir sonuç. Siz daha farklı düşünüyor olabilirsiniz. Ama önemli olan oyun yapmaya başlamadan önce kendinize doğru bir oyun motoru seçmektir. Bu sayede sağlıklı ve güzel bir başlangıç yapmış olursunuz. Peki oyun motorunu gerekli araştırmalarımı yaparak seçtim şimdi ne yapmalıyım? diyorsanız Lütfen "Oyun Geliştirmeye Genel Bakış" adlı yazımı okuyunuz.

Bunlar İlginizi Çekebilir