Hüseyin Furkan
YazarHüseyin Furkan
2 dakika okuma süresi
Eyl 20, 2018

Onedio Benzeri Siteler


Ogrenciyegelir.com

Öncelikli olarak öğrencilerin sitesinden bahsetmeden diğerlerini anlatmak yakışı kalmaz. Zaten kullanmakta olduğunuz blogumuzu diğerlerinden ayıran temel özelliği ise kitlesel fonlamaya dönüştürülebilir olmasıdır. Yazdığınız yazılara maddi destekte bulunabiliyoruz. Yazılarınızdan gelen desteklerin yanı sıra sitenin kazancından ayrılan bir miktar ücret blog yazarlarına pay edilmektedir. Yeni bir blog olduğumuz için kategorilere ayrılmamış yazılar barındırmaktayız. Özgün bir içerik olması adına copy-paste özelliğine imkan vermemekteyiz. Yine de yazmanızı şiddetle önerdiğimiz bir öğrenci sitesidir. 

Ceotudent.com

Öğrencileri ve girişimciliği hedef alan gönüllü bir yazar kitlesine sahip. Ancak başlarda yazdığınız bir çok yazı editörler tarafından incelenip anasayfaya düşmesi oldukça zor görünüyor. Muhtemelen bu süreci hatırı sayılır takipçi sayısına ulaştığınızda yazılarınız incelenip yayınlanabilir. Facebook ile giriş butonu çalışmadığını farkediyoruz. Ayrıca kapak resmi yüklerken teknik bir sorunda karşımıza çıkıyor. Yine de epey kullanışlı ve güzel yazılar barındırmakta. Yoğun trafik alması sebebiyle daha çok seo amaçlı kullanılan bir blog sitesi olarak kullanıldığını farkediyoruz.

Moblobi.com

Teknoloji bloğudur kendisi. Webrazziden ayrılan özelliği şirketlerin kendisini daha rahat ifade edebilecekleri bir alan sunuyor olması. Yayınlanması için yazı gönderebiliyorsunuz. Editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Üyelik sistemi bulunmuyor. Ayrıca çeşitli girişimcilik organizasyonları düzenlemekteler.

Kreatifbiri.com

Hoş ve akıcı bir tasarıma sahip blog sitesidir. Yazar ekibine başvuruda bulunabiliyorsunuz. Diğer sitelerden ayrılan bir özelliği yazarın sosyal ağlarına ulaşabiliyor olmanız. 

Ofpof.com

Daha ağırlıklı olarak eğlence ve trend konularla karşımıza çıkan ofpof aslında onedio'ya en çok benzeyenlerden birisi. Ancak yazarın kim olduğu bilgisine erişemedim. Üyelik sistemi mevcut ama diğerlerinden farklı olarak kişisel bir kimlikle yazamıyor olabilirsiniz. 

Sinirbilim.com

Sağlık ve gıda temalı yazıların ağır bastığı bir blog sitesi olarak görüyoruz. Elbet farklı ve özgür konulara da sahip ancak üyelik sistemi mevcut değil. Bu sebeple yazılarınızı yayınlamak için mail yoluyla ulaştırıyorsunuz. Zannediyorum ki yayınlanan yazılarınızın altında size ait olduğu yazmayacaktır. Bundan emin olduktan sonra yazılarınızı gönderebilirsiniz.

Notdefteri.net

Dini, tarihi ve bilim temalı yazıların ağır bastığı bir blog sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Anonim olarak yazı gönderebilirsiniz. Kayıt gerektirmeyen ancak daimi yazar olmak için başvuru formuda bulunan bir site olarak karşımıza çıkmakta.

Bunlar İlginizi Çekebilir