Farklı öğrenme stillerine kapı açmak; eleştirel düşünmeyi geliştirir, çocukların kendi seçimlerini yapmalarına izin verir, sorunların nasıl çözüleceği konusundaki görüşlerini genişletir ve onlara farklı bakış açılarından yeni fikirler geliştirme fırsatı sunar.
Görsel
Görsel öğrenmede resimler, renkler ve görüntüler kullanılır. Haritalar ve çizelgeleri anlar ve severler.
İşitsel
Bilgi, sesle güçlendirildiğinde bilgiyi akılda daha kolay tutmayı tanımlar. İşitsel öğrenen çocuklar, müzikten hoşlanır ve farklı notalar duyabilirler. Ses ve şarkı kayıtları ilgilerini çeker ve sıklıkla kendi kendilerine şarkı söylerler.
Sözlü
Sözlü öğrenen, hem konuşmada hem yazıda kelimeleri severler. Bu çocuklar, kelimeleri dinlemekten ve okumaktan zevk alırlar. Kendilerini ifade etmekte başarılıdırlar ve bunu kolay bulurlar.
Kinestetik
Dünyayı dokunarak keşfederler. Bu öğrenme stilini sıkça kullanan çocuklar, öğretilen bir modeli veya gerçek nesneyi değiştirmekten hoşlanırlar.
Mantıksal
BU tür bir çocuk, matematiksel ve mantıksal akıl yürütme konusunda uzmandır. Bu çocuklar, sayı problemlerini kolaylıkla çözebilirler. Mantıksal öğrenenler, sebep-sonuç ilişkilerini anlamada mükemmeldirler. Her şeyi sınıflandırmaya ve düzenlemeye çalışırlar.
Sosyal
Sosyal çocuk, grup ortamında bulundukları zaman en iyi şekilde öğrenir. Bu çocuklar genellikle iyi birer iletişimcidir ve başkalarıyla konuşmayı severler. Sosyal etkileşim ve büyük insan toplulukları sosyal çocuklarda olumlu duygular yaratır.
Yalnız
Bağımsız çalışma ve öğrenme isteğidir. Yalnız öğrenen çocuklar, yalnız oynamayı severler ve harika bir hayal gücü sergilerler. Zaman yönetiminde oldukça beceriklilerdir.