Eda
YazarEda
2 dakika okuma süresi
Eyl 17, 2018

Öğrencilik ve Ek Gelir


Dün, bugün, yarın hangi dönemde olursanız olun Türkiye'nin hatta dünyanın en çok maddi bunalım içerisinde olanlarının hiç şüphesiz öğrenciler olduğunu eğer öğrenciyseniz en iyi siz bilirsiniz. Öğrencilik hayatı insanın başına gelen nadir güzel şeylerden biridir. Yaşamla mücadeleyi, insanlarla iletişimi öğretir. Geleceğe hazırlamak tabiri vardır ya tamda bunu yapar öğrencilik hayatı. Hadi be oradan! dediğinizi duyar gibiyim dahası maddi, manevi her türlü sorun bizde çalışmak isteriz kimse adam yerine koymaz, hadi para falan da istemem staj yapalım yeter deriz kimse doğru düzgün el uzatmaz uzatan da ayak işleriyle savsaklar, dersler bir yandan hocalar bir yandan ailelerimiz ise bir an önce okulumuz bitsin diye gözümüzün içine bakarken güzel şeyler nerede diye düşünüyorsunuz. İşte tam bu sırada her şey birden maddiyata bağlanıyor. Yani paraya! Fahiş fiyatlı ders kitapları onlar yetmezmiş gibi sayfalarca fotokopi paraları, ne yapılırsa yapılsın alışılamayan yemekhane sonrası fast food restoranları. Tüm bunların dışında birçok öğrencinin ailesinde yeterince maddi destek alma imkanının olmadığını da göz önünde bulundurursak ek gelir ihtiyacı öğrenci için mecburen ortaya çıkıyor. Şimdi sizlerle öğrenciyken çalışabileceğiniz karşılığında ise maddi ve manevi faydalar görebileceğiniz bir kaç işe göz atalım

1. PART-TİME İŞLER:

Satış danışmanlığı, müşteri temsilciliği, komi, garsonluk gibi dallarda pek çok firma yarı zamanlı personel alımı yapıp ek gelir konusunda öğrencilere kolaylık sağlıyor. Size en yakın süpermarket, alışveriş merkezi veya çeşitli dükkanlara başvurup ders programınıza göre size en uygun işi değerlendirebilirsiniz.

2. UZMANI OLDUĞUNUZ KONULAR:

Öğrenciyken uzmanlık kelimesi biraz abartı gibi gözükse de pek öyle değil. Okuduğunuz bölüm veya ben bu konuda çok bilgiliyim dediğiniz konularda çalışmalar yapıp kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz. Mesela iyi seviyede İngilizceniz varsa metin çevirileri yapabilirsiniz, çeşitli seviyelerdeki öğrencilere matematik, Türkçe vb. gibi dersler verebilir hatta oyun ablası veya abisi olabilirsiniz.

3. EK GELİR İÇİN OLUŞTURULMUŞ WEB SİTELERİ:

İnternet dünyası o kadar genişledi ki her geçen gün bugün nimetlerini biraz daha fazla görüp faydalanıyoruz. Bu nimetlerden birisi de öğrenciye ek gelir için açılan web siteleri. Yapmanız gereken çok basit bu siteleri ufak bir araştırma ile buluyorsunuz profil bilgilerinizde yeteneklerinizi güzel bir şekilde tanıttıktan sonra size uygun olan işler adeta ayağınıza geliyor. Çok güzel değil mi? İş bulma yükünden kurtaran bu siteler ayrıca sizlere insanlarla iletişim için güzel bir platform oluşturuyor.

Bunlar İlginizi Çekebilir