Hüseyin Furkan
YazarHüseyin Furkan
3 dakika okuma süresi
Mar 13, 2019

Öğrenciler İçin Yüklenen Popüler İş İlanları


Hepimiz de para kazanmak için görevler sayfasını dikkatlice takip ediyor tetikte bekliyoruz. Kimi zaman direk gözümüze ilişiyor ilgilendiğimiz ilan, kimi zamansa istemediğimiz ilanlar yüklenmiş oluyor. Peki sitemizde en çok hangi tür ilanlar yüklenmiş sizler için bir inceleyelim dedik;

1- Yazılım İşleri

Bulunduğumuz bu bilişim çağında kabul edersiniz ki en çok iş istihdamının bulunduğu yazılım alanından ilanların yüklenmesine şaşırmadık diyebiliriz. En çok Elektrik ve Elektronik bölümünde okuyan öğrencilerin para kazandığı bir alan olmuş. Bilgisayar mühendisliği okuyan öğrencilerin kulağına küpe olsun :) işinizi elinizden alıyorlar aman dikkat !
* Sıralamaya koyarsak Web sitesi , C++ , Java şeklinde bir sonuç elde ediyoruz.
* Teklife en çok ihtiyaç duyalan alanlardan birisi de python dili olmuş. Yani python biliyorsanız görev geldiğinde seçilme oranınız çok yüksek olacaktır. 

* WebGL ve Opengl alanlarında çok az kişi yeterliliğe sahip olarak gözümüze çarpıyor.

2- İngilizce Makale Yazma

Sömürge olmayacağız diye çırpındığımız güzel ülkemizde yabancı dillere de bu kadar düşmanca bakmasaydık belki hepimizin dile yatkınlığı olabilirdi. Ne yazık ki belli başlı üniversiteler haricinde özellikle devlet üniversiteleri ingilizce konusunda sınıfta kalmış gibi duruyor. En çok yabancı dil çevirisi ve özgün makale hazırlayan grup Ankara bölgesinde okuyan üniversite öğrencilerinden talep gelmiş. İstanbul'u elbette azımsayamayız ancak oranladığımızda Ankara 1. sıraya oturuyor. 
* Yüklenen görevler çok olsa da essay yazabilen ve çeviri yapabilenler oldukça fazla. Görev yüklenir yüklenmez ilk 15 dakikada teklifleri doluyormuş.

3- İnternet İşleri 

Haber içerik editörü ve sosyal medya yönetimi ilanları oldukça fazla yüklenmiş ve rağbet görmüş duruyor. Bu konuda uzmanlığınız var ise seçilmeme şansınız yok gibi. Gelen teklifler fazla bile olsa bu konuda deneyimli sayısı az gibi görünüyor. 

Ek olarak "video ile alakalı" görevler de oldukça fazla yüklenmiş. Kimisi videodaki sesleri yazıya dökülmesini talep etmiş. Kimisi video çekimi için figuran aramış. 

4- Mimari Çizimler - Makina Mühendisliği Projeleri

Bu iki alanda benzer ilgi ve rağbet var. Eğer bir mimarlık alanında çizim projeniz, konsept paftanız var ise yükler yüklemez ilgi görecektir. 

Belki de matlab programında bir projeniz ya da bitirmeniz gereken acil bir ödeviniz vardır. Bu iki alanda da oldukça çalışkan ve hevesli öğrenciler var. Öyle ki 2 öğrencimiz özellikle bu alanda ciddi paralar kazanmış. Gerçekten böyle çalışkan öğrencilerimiz var mı diye yüz yüze tanışma fırsatı elde ettik. 

Harika öğrenciler. Başarılar dilerim ve yolunuz daima açık olsun...

5- Satış ve Pazarlama 

Bilirsiniz öğrencilik yıllarında geçici ne iş bulursak hiç yoktan iyidir deriz. Devamlı yapmayacağız ya ! 

Afiş asmak ya da broşür dağıtmak gerçekten bir çoğumuzun reddedemeyeği bir iş haline geldi. Ya telefonla müşteriye pazarlamaya çalıştık ya da ayağına kadar gidip broşür dağıttık. Neticede en yetenekli hangimiz isek bu konuda cidden güzel paralar kazandık. Ancak bu güzel iş alanı ne yazık ki sıralamamızda son sırayı haketti. Tabii en hızlı talep bulan ilanlar listesi hazırlasaydık ilk 2de yer almış olacaktı.

Elbette bir çok farklı sektörlerde para kazandıran ilanlar geldi. Ancak gruplayıp en çok hangi alanlarda işler gelmiş en iyi Top 5 yapmak istedim. 

Unutmayın yeteneklerinizi görevler sayfasında dolaşırken " + Yeteneklerime Ekle " butonunu kullanarak doldurabilirsiniz.

Sıcağı sıcağına görevler sayfasına göz atmayı unutmayın --->

https://ogrenciyegelir.com/gorevler


Dilerim hepimizin maddi sıkıntıları gider. Hoşçakalın ....

Bunlar İlginizi Çekebilir