Erdem Örs
YazarErdem Örs
2 dakika okuma süresi
May 21, 2020

NEREDEN BAŞLAYACAĞINI BİLEMEMEK !!


Kendini geliştirmek istiyorsun ama bir türlü nereden başlayacağını bilmiyorsun.

Önce kendimi anlatarak başlayım; 22 yaşındayım, mühendislik son sınıf öğrencisiyim, ALES sınavına hazırlanıyorum. Koronavirüs sebebiyle de mezuniyetim uzamış durumda. Ankara'da ailemden ayrı yaşıyorum. Bir  miktar param var ama kuracağım yeni hayatı düşünerek minimum miktarda harcamaya çalışıyorum. Diplomamı daha alamadığım için iş başvurularında bulunamıyorum. Aslında diplomasız da çalışacağım bir iş bulabilirim, bunu çok soruşturmadım. Daha önce kafelerde garsonluk yaparak kendi harçlığımı çıkarabiliyordum. Aklıma gelmiyor değil kafede çalışmak ancak VİRÜS engeline takılıyorum.

Hayatımda bir çok dönüm noktası oldu. Yanlış arkadaşlıklar sahte dostluklar... Üniversite, hayatımda köklü bir değişiklik yapmamı sağladı. Birinci sınıfın tamamında ve ikinci sınıfın başlarında çok başarısızdım, yaşadıklarım buna en büyük etkendi. Ama asla pes etmedim ortalamam yerlerdeydi.. Şuan mezun durumundayım istediğim şeylere sahibim. Üniversite hayatımı kısmi bir şekilde özleyeceğim. Bundan sonraki hayatımda başarı üzerine başarı katma hedeflerim var. 

Genel olarak ne yapacağımı bilemediğimden nerden başlayacağımı bilemiyorum. "Udemy" kurs platformu üzerinden satın aldığım kurslara çalışıyordum fakat bir düzen oturtamadığımdan kursları hep yarıda bırakıyordum. Şimdilerde ise Excel'de kendime çalışma düzeni oluşturdum. Haftalık ve günlük neye ne kadar çalışmam gerekliyse her şeyi tek tek yazdım. Mesela önümüzdeki pazartesi sabahtan akşama kadar istediğim vakitte photoshop üzerine çalışacağım. Bu tamamen benim elimde yani istediğim zaman mola veriyorum istediğim zaman yemek yiyorum istediğim zaman sınırsızca çalışıyorum. Ama o gün sadece bir ders veya bir konu, saat sınırı olmaksızın canımın istediği kadar. 

İnternet üzerinden satın aldığım kursların etkileri gerçekten çok fazla bu güne kadar nereden başlayacağımı bir türlü kestiremezken bu kurslar bana baya bir yol gösterdi. Şimdi CV me ekleyebileceğim kadar çok sertifika eklemek için uğraşıyorum. Yalnız kalabalık görünsün diye değil aynı zamanda bu sertifikaları hakkıyla almak için uğraşıyorum. Gece gündüz durmadan çalışmaya devam...

İlk defa yazıyorum yanlışlarım illaki olmuştur bilginize....

Bunlar İlginizi Çekebilir