Turan Sarı
YazarTuran Sarı
2 dakika okuma süresi
Haz 1, 2020

 MEDİTASYON 


Meditasyon, sözlükteki karşılığı ile evren ve insan hakkında derin düşünceye dalma anlamına gelmektedir. Mistik açıdan bakıldığında ise sükunet, iç huzur ve derin düşünce karşılıklarını vermektedir.Peki bize ne ifade ediyor bu meditasyon ya da ne işimize yarar? O yüzde bu yazımızda; Meditasyon nedir ? Meditasyonun faydaları nelerdir? Meditasyon teknikleri nelerdir? Sorularına cevap vereceğiz.

   Hayatımızda bizleri içten içe büyük bir stres kovasına atan ve bu sorunların üstesinden gelme zamanını bile vermeyen telaş , kaygı , endişe gibi bazı hesapsız sorunlar büyük bir problem teşkil etmektedir.Günlük yaşantımızda stresimizi kontrol edemiyor ve aşmakta güçlük çekiyoruz.Hatta bir çoğumuz depresyon seviyesine ulaşmış durumda.Meditasyon teknikleri ise tam da bu noktada strese karşı büyük bir doktorluk görevi üstleniyor.Bu teknikler ile insan içe dönüşünü gerçekleştirip içinde bulunan benliğin saflığına ulaşabilir.Peki tam olarak nasıl ve ne anlamda meditasyonun faydalarını görürüz?

  Meditasyonun Faydaları Nelerdir?

 Kötü düşüncelerden uzaklaşmamızı, yaşam karmaşıklığının ve stres trafiğinin içinden sıyrılmamızı sağlayan bu tekniklerin faydaları oldukça dikkat çekici.Özellikle öz güvenimizi arttırmakta destekleyici nitelikte olan bu teknikler insanın kendi değerinin farkında olmasını hatta hayata karşı bilinç ve farkındalığının artmasını da sağlar vaziyette.Kendi iç dünyamız ile baş başa kaldığımız meditasyon süresince dış dünyanın yükünü omuzlarımızdan atıp ruhumuza gerekli olan gıda deposunu depolarız.Karnı doyan ruhumuz ise yaşam standartlarını yükseltici pozitif yansımlarını da beraberinde getirecektir.Diğer önemli noktalardan biri ise nasıl doğru meditasyon tekniklerini uygulayacağımız konusunda.Hep beraber inceleyelim:

  Meditasyon Teknikleri

 Öncelikle bu teknikleri doğru ve sürekli bir şekilde uygulayarak fayda göreceğimizi belirterek iki temel teknikten bahsedeceğiz.

  1-)Konsantrasyon yöntemi: Bu yöntem odaklanmaya dayalıdır ve güçlü bir konsantre gerektirir.Ana mantık zihnimize ulaşmak isteyen her türlü düşünceyi kabul etmeyip sadece zihin dinlenişini sağlamaktır.Bir nesneye odaklanmakta bu yöntemin altın kuralıdır.

 2-)Farkındalık yöntemi: Yönteme dik bir oturuş ile başlayarak farkındalığı en baştan hissedip asıl amacın farkındalığı arttırmak olduğunu görebiliriz.Sakin ve sessiz bir ortamda nefes kontrollerini ayarlayıp dik bir oturuş ile sadece düşüncelerimize odaklanmayı gerektiren bu yöntem bir çok iç sorunumuzla da yüzleşmemize yardımcı olur.

Bunlar İlginizi Çekebilir