Emre Noveckin
YazarEmre Noveckin
1 dakika okuma süresi
Haz 1, 2020

Mqtt ile Haberleşme


Mqtt ve PLC

   Yeni nesil haberleşme teknolojilerinden olan mqtt mesajı karşı tarafa iletmek için kullanılan bir protokoldür.BROKER, bu sistemin beyni olarak görev yapar.SUBSCRIBE,ise mesajı alan üyelere verilen addır.Örneğin bir fabrikada kimyasal bir tankın pH derecesini ölçen sensörden veri almak istiyorsunuz bu durumda siz subscribe oluyorsunuz.Mqtt brokerımız ise görmek istediğiniz platform oluyor bu durumda.Scada sistemi telefonunuz veya laptobunuz bu görevi yerine getirebilir.

   İnternette birçok BROKER‘larla bazı konularda abone olma imkanınız var . Örneğin cep telefonunuzdan app store veya play store gibi uygulamalara girerek MQTT Client ‘ı indirip istediğiniz değeri görmek için MQTT Broker ‘a abone olabilirsiniz.Bu platformlarda birçok uygulama mevcut.

   MQTT ,diğer haberleşme protokollerine nazaran  daha asenkron çalışır.Daha düşük dalga boyunda çalıştığından iletim hızları güçlüdür.Fakat bu artısına rağmen küçük boyutta veri iletimi sağladığından daha küçük ölçekli projelerinizde kullanmanız daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Bunlar İlginizi Çekebilir