Ersen
YazarErsen
2 dakika okuma süresi
Mar 27, 2019

Makale yazarak para kazanmada püf noktalar


İntenternetten para kazanmanın en etkili yollarından biri de makale yazarlığıdır. Makale yazarak para kazanmak biraz sabır biraz zaman ve biraz da seo bilgisi gerektirir.

Diyorsunuz ki sabırlıyım ,makale yazmanın bir süreç ve zaman isteyen uğraş olduğunu da biliyorum peki nereden çıktı bu SEO ? Seo search engine optimization yani arama motoru optimizasyonu demektir. Sade müşteriler ve okuyucular için makale yazmayacağınızı bilmeli arama motorlarını da düşünürek düzenlemeler yapmamız gerekecektir.

Özgün bir  makale  yazıyorsanız para kazanma yolları açılacaktır

Eğer amacımız arama motorlarında üst sıralara çıkmak ise  farklı özgün çalışmalar sunmalıyız.Gelişen teknoloji sayesinde kopya üretilen her  içierik kolayca farkedilebiliyor ve her gün binlerce sitenin sıralaması değişiyor.

Peki sitemizin ve ya bir sosyal medya hesabımızın ya da yayınlarımızı ,makalelerimizi paylaştığımız bloglarımız neden üst sıralarda olması bu kadar çok önemli ?

-Daha çok okur kitlesine ulaşmak için

-Kaliteli reklam almak için

-Eğer hobi olarak yazmıyorsanız daha çok para kazanma fırsatı elde etmek için.

Anahtar kelimeler özenle seçilmeli ölçülü kullanılmalı

Anahtar kelimeleri etkili kullanarak arama motorlarında üst sıralara çıkma şansını daha çabuk yakalayabilirsiniz.Peki makale yazarken anahtar kelimeleri neye göre seçmeliyiz?

Anlatmak istediğiniz düşüncelerinize hedef kitleniz nasıl ulaşabilir,bir arama motoruna örneğin Google'a ne yazarsa bulunmak isterdiniz ? İşte  cevap tam burada. Tamamen kullanıcı sorgularına göre yazın demiyorum ama kullanıcılarınızın alışkanlıklarını ,gezindikleri sosyal mecraları ve ihtiyaçlarını çok iyi analiz etmeli ve araştırmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Ben  genelde yazılarımda  100 kelimede 1 anahtar kelime kullanmayı uygun buluyorum.

Bunlar İlginizi Çekebilir