K. Türkmen
YazarK. Türkmen
3 dakika okuma süresi
May 20, 2020

LOL DE KÖTÜ OYNAYAN OYUNCU


Oyunda Olsa Herkesin Hisleri Var

Neticede bir oyun olmasına rağmen oyunun içinde rakip oyuncaya kill vermek tabiri caizse  feedlemek birçok oyuncunun yaptığı bir şeydir. Oysa normal bir oyunda takımımdan biri bulunduğu koridorda karşısındaki rakibine ezilebilir, o an kötü oynayabilir sanki hepimiz muhteşem oynuyormuşuz gibi. Bunlarından ardından gelen takım arkadaşlarının hakaretleri ve küfürler işte o an ezilen bir oyuncunun berbat hissettiği en son noktadır. Kötü oynaması ile anasının ne ilgisi olabilir kardeşim. Ya da kendisi için kullanılan argonun senin için onun için oyun için ne faydası olacak ki. Bu davranışlar daha da kötü gitmesine yol açacak. Bir an düşünün hiç feedlediğin kötü oynadığın bir an olmadı mı? Neden bu kadar kötüsünüz ? Altı üstü bir oyun diyeceğinize şöyle bir platformda bile insanları kırıyorsunuz. Küfür etmeden yada  hakaret etmeden konuşamaz mısınız? Zaten oyun sonu istediğin kişiyi report edebiliyorsun. Bildire biliyorsun. Low dediğiniz bir oyuncu olabilir. Sizden yaşça küçük biri olabilir veya büyük olabilir, oyuna yeni başlamış olabilir belki fpsi düştü belki ping girdi belki senin kadar mükemmel mausesu yok. adam zaten kötü oynamış morali bozuk bir de sen sözlerinle niye taciz ediyorsun eline ne geçiyor? Tabi ki de hiçbir şey. Bir de şöyle düşün oyunda rank ve elo sitemi var demek ki aynı çizgidesiniz yoksa sizle eşleştirmezdi. Sonuçta bir takım oyunu. Bu oyunda böyle şeyleri çok abartıyoruz. Hatta günlük hayatta da yapıyoruz belki. Pc karşısından hakaret etmek olay ya da tanımadığın birisi olunca hakaret etmek kolay. Bu yazıyı içimi dökmek için yazıyorum zaten sadece belki birileri okur benimle aynı hisleri paylaşır ya da empati kurar beni anlar. Ben de o kadar iyi bir oyuncu değilim. Takımımda feedleyen daha doğrusu kötü oynayan iyi niyetli insana bir şey demem gönlü hoş olsun oyun sonuçta zevkimi alıp çıkacağım. Kötü oynarken seni uyaracaksam eğer bunu düzgün bir dille yaparım ve yapıyorum. Yani her türlü eleştiriye açığım küfür ve hakaret olmadıkça. 

Üst koridorda güçlü bir karakter oynayıp kırılgan bir karaktere yeniliyor olabilirsin belki senin karakter onun counterıdır işte o an chatten takımın yazdıklarına bak. Sonra ardından 2. defa ölüşün oysa sen ilk ölüşünde dedikleri yüzünden adamı öldürmek içi dalmıştın. O sözleri söylemeseler belki ikinci kan akmayacaktı. Ardındn 3,4,5 gelmeyecekti. Jung olarak düzgün gang atamamış olabilirsin. Gittiğin gang da sen dahil herkes ölmüş olabilir. Bu sonuçta sadece Jung  oynayan insanın suçu değil ki. Dediğim gibi takım oyunu. Bir adc oyunun en zor oynanan kategorilerinden biri. Adam bir kere adc demiş saygı duymak lazım. Kolay kolay kimse bu taşın altına girmez çünkü zordur. Kötü oynaması normal yani. Bir sup Tek görevi Adc korumak olabilir ama göründüğü kadar kolay değil çünkü hiç tanımadığı bir a dam skilleri ne zaman kullanacak ona göre koordineli atması lazım kendi skillerini değil mi ? O an kötü kullandı diye adcden küfür yemek zorunda değil o adam. Mide gelince oyunun bel kemiği diyebiliriz he şeyin göbeği orta noktası burası ss vermeyi bi anlık geç yaptı diye yada karşı mid oyuncusu solo ya da bot kısmına gang attı diye neden kendi takımındaki mid suçlu olsun ki. Sonuçta baseden gelmiş olabilir.........

Bu tür hatalar hep olabilir olacakta birazcık gaddarlığı güç olarak görmeyin artık diğerinden iyi oynadın diye kendini üstün görmesen her şey düzelecek. Ya da sabırlı olsan. İnsanca anlatsan derdini kardeşim kötü oynuyorsun yapma böyle diye. Eğlenmeye bak belki o kadar kötü oynamasına rağmen yaptığı tek bir hareket sizin kazanmanıza neden olacak. Kimin kahraman olacağını bilemezsin o oyun iyi oynadın diyede kahraman olamazsın. 

Bunlar İlginizi Çekebilir