Kübra Kılıç
YazarKübra Kılıç
2 dakika okuma süresi
Ara 21, 2018

    Kış sporu: Kayak


    Kuşlar kadar özgür olmak

        Kayak bilmeyen için tabi ki de zordur. Cunku ayagınızda kaygan iki adet plaka ve olumune duzlestirilmiş bir pist.Suanda kayak yapamıyor olmak benim kanayan yaram... Neyse siz de deha fazla üzülmeden biraz bilgilerimi paylaşmak isterim. 

           

    KAYAK TAKIMLARI NASIL OLMALI? 

        Kayak takımları alırken kısa almanızı(boyunuzdan bir karış falan kısa alsanız uyar galiba) tavsiye ederim genelde oradaki insanlar boyunuzdan biraz uzun kayak verirler ki bunları kontrol etmesi epey zordur. Ama tabi baslangıç için gayet uygundur. Ve ayrıca tam düzgün ayarlanmış olması ve orada tekrar bir kere daha denemiş olmanız bence gereklidir. Ben bir keresinde aldım kayakları cıktım kayacağız teleferiklle cıkıyoruz yukarıda bir denedim olmuyo bol yapmışlar!! Sizin elinizin ayarını diyerekten söve söve indim tekrar yaptırdım vs. Benim için büyük zaman kaybıydı. Neyse bunda söyleyeceklerim bu kadar. 

         

    BOTLAR NASIL OLMALI? 

       Botlar ayagınızı tam olarak kavramalı. Çünkü herhangi bir ters harekette düşmede onlar sizin kurtarıcınız oluyor.Eger ayagınızın kemikleri çıkıntılı yapıdaysa oralara pamuklu bandajlar yapmayı unutmayın. Çünkü bot vurabiliyor. Kiraladığınız yerde kaliteli ve yeni olmasına dikkat edin kendi kendine açılıp hayatınızı riske atabilir. 

           

    BATONLAR OLMALI MI OLMAMALI MI?? 

        Başlangıçta öğrenirken bir yerlere tutunma isteğiniz oluyor elbette orada işe yarıyor. Daha sonra kayağınızı ilerlettiğinizde çok da yararı olmuyor açıkçası. Hatta yük gibi oluyor. 

             

    KIYAFET TEÇHİZATI

         İçinize polar alt ve üst kıyafet, polar çorap, kışlık su tutmayan mont, kar eldivenleri ve maskenizin size ait olmasını tavsiye ederim. Ve kask ve gözlük kullanmanızı da çünkü onlar gözlerinizin ve başınızın güvenliği için.. Ayrıca zaten kayak yaparken karın gözünüzü aldığını ve akşamı baş ağrısıyla kapattığımızı fark edebilirsiniz.. 

        

          Kayak merkezleri olarak erciyesi kullanmıştım ve cok memnun olduğum bir mekan o pistler konusuna kayak nasıl yapılır slalom nasıl yapılır... Bunlara daha sonraki yazımda yer vermeyi düşünüyorum. 

         

       

    Bunlar İlginizi Çekebilir