Summer Strike
Elif Çağla Şimşek
YazarElif Çağla Şimşek
2 dakika okuma süresi
Tem 7, 2023

Kendinizi İyi Hissettirecek Bir Kore Dizisi: Summer Strike


K-drama sektörü birçok kişinin zevkine hitap edebilecek türde dizilere sahip, zannedildiği gibi sadece salt romantizmden oluşan dizilere sahip değil. Geçtiğimiz sene global bir işe imza atıp önyargıları da kırmayı başardılar. Bu yazımızda Squid Game’den bahsetmeyeceğiz fakat yeni sezonun gelmekte olduğunu ve kadronun da çok kaliteli olduğunu söylemeden edemeyeceğim.

Bir Netflix Dizisi Summer Strike

Şehrin yoğun iş temposu, baskıcı patron ve kıdemli çalışanların mobbinglerine daha fazla tahammül edemeyen kızımız Yeo-reum istifasını verir ve günlerini yatağında ya da şehri gezerek geçirmeyi planlar. Fakat annesinin vefatı, bulunduğu eve tahammül edememesine ve minimalist bir yaşama geçmesine neden olur. Bir sırt çantasına alır eşyalarını, kalanını satar ve yeni hayatına ilk adımını atar. Hiç bilmediği bir sahil kasabasında daha önce bilardo salonu olan bir ev tutar. Bu evin lanetini ise ileriki günlerinde fark edecektir. Yerliler tarafından orda istenmeyen kızımız klasik sevimliliği ve iyi niyetiyle orda kalmayı başarır.

Benzer sebeplerle kasabanın kütüphanesinde yarı zamanlı çalışan Ahn Dae-beom ise kızımıza ilk görüşte ısınmıştı zaten. Birbirleriyle inanılmaz naif vakit geçiren çiftimiz zorlu badireleri de atlattıktan sonra kasabanın yerlileri arasına karışmayı başarırlar.

Hoşluğu ve ruhu dinginleştiren etkisi bu dizinin öne çıkan özelliği. Hayattan tat almadığınız bir dönemde gerçeklikten sıyrılıp kalbinizde meltemler estirecek bir dizi arayışındaysanız bu dizi tam size göre.

Bir sezon, 50 dakikalık 12 bölümden oluşan bu dizi sizi sıkmayacak ve konfor alanınız haline gelecektir.



Bunlar İlginizi Çekebilir