Nafi Durmuş
YazarNafi Durmuş
4 dakika okuma süresi
Ağu 30, 2019

Iphone'ı Bırakıp Xiaomi Telefon Almak


Merhabalar , bu yazımda 7 yıllık Iphone kullanışımdan sonra Xiaomi telefona geçişimi anlatacağım. Bu geçişte her hangi bir sıkıntı çektim mi ? Hangi telefon daha kullanışlı gibi sorulara yaklaşık 1 aydır Xiaomi telefon kullandığım tecrübelere dayanarak tecrübelerimi yazacağım.

https://duckduckgo.com/?q=iphone+xr+vs+xiaomi+8&atb=v27-6__&iar=images&iax=images&ia=images&iai=https%3A%2F%2Fs2.glbimg.com%2FK1TARBSTGW09YQOSEJfV3Kk4gD0%3D%2F1200x%2Fsmart%2Ffilters%3Acover()%3Astrip_icc()%2Fi.s3.glbimg.com%2Fv1%2FAUTH_08fbf48bc0524877943fe86e43087e7a%2Finternal_photos%2Fbs%2F2019%2Fj%2F9%2FUnBEH3Scq0qb2Az8roxw%2F1.pngNe olduda Iphone bıraktım ?

7 yıllık kullanışım sonunda telefonda yavaşlamalar olmaya başlamıştı. Bu da gayet normal. Yeni bir telefon almak için araştırmalara başladım. Gönlümden Iphone almak geçiyor ne yalan söyleyeyim. Zaten şimdiye kadar kullandığım tek akıllı telefonum Iphone 5 di. Iphone baya bir sahiplemiştim. Sonra ilk olarak Iphonelara bakmaya başladım.

şöyle bi baktım fiyatlara :DZaten kullandığım Iphone'un hafızası 16 GB tı. Yeni alacağım telefonun hafızasının 64 GB ya da 128 GB olmasını istiyordum. Iphone fiyatlarını görünce dur Nafi dedim kendime. Ve daha uygun telefonlar bakmaya başladım.

Huawei ile Xiaomi arasında gel git yapamaya başladım.

İlk Huawei marka telefonlara baktım.

Zaten aldığım dönem de her yerde Huawei P Smart 2019 un reklamları dönüyordu.

Sonra Xiaomi marka telefonlara baktım.

Bi Iphone fiyatlarına bakın bi de sonraki Huawei ya da Xiaomi telefonlarına bakın. Arada dağlar kadar fiyat farkı var. Gel zaman git zaman kendime bi Xiaomi marka telefon almaya karar verdim.

Iphonedan Xiaomi ye geçerken akılmda olan sorular.

1.İos işletim sisteminden sonra Android işletim sistemine alışabilecek miyim ? Çünkü twitterda bir kaç paylaşım görmüştüm. Iphonedan her hangi bir android telefona geçince alışamadım diye paylaşım yapanları. Pişman olanları , hemen tekrar Iphone aldık diye paylaşım yapanlar olmuştu.

2.Kullandığım uygulamalar Play Store da var mı ? Çünkü Iphone telefonlarda bir uygulama indirmek için Appstore kullanmak gerekiyordu. Appstore da her şey gayet basitti. Kullanmaya başladığım da hemen alışmıştım.

3. Iphonelar da veri paylaşımı biraz zordu. Sadece kendi marka telefonlar arasında veri, dosya paylaşımı var dı . Aynı problemin Android sistemlerde olmadığını biliyordum.

Toparlamak gerekirse ; kendime bir Xiaomi marka telefon aldım. Iphoneda hafıza sıkıntısı çektiğimden biraz fazla hafızalı telefon almak istedim ve aldım. Ben 128 GB lık bir telefon almıştım bu Iphoneda çektiğim sıkıntıdan dolayı. Ama telefonu kullanmaya başlayınca işlerin Iphonelardaki gibi olmadığını aldım yeterince uygulama indirdim. (70–80 belki daha fazla) Çok fazla fotoğraf , video çektim. Bilgisayardan dosyalarımı attım. Sistemin kendi kapladığı hafızayla birlikte yaklaşık bana 100 GB gibi bir hafıza kaldı. Yani 128 GB yerine 64 GB bir telefonda alınabilirmiş. Bu kadar çok hafıza kaplamamasının sebebi olarak Appstore daki uygulamaların boyutun daha fazla olduğunu gözlemledim. Play Store daki uygulamalar daha az boyutlu.

Play Store alışmak zor olmadı. Hemen hemen Appstore a benziyor.

Iphone telefonumda önbelleği temizlemek için film mağazasında boyutu yüksek bir filmi seçip kirala diyerek temizleme işlemini yapıyordum. Şimdiki telefonumda , telefomun kendi Temizleyicisi var . Bu da işimi baya kolaylaştırıyor. Baya kulanışlı bir uygulama.

Iphone ım yavaşlamıştı diye bahsetmiştim yukarıdaki satırlarda. Bu da gayet normaldi. Ama bunu Iphoneun kendini bilerek yaptığını söyleyenlerde var. Baya bi yavaştı. Sonra yeni telefonu(Android işletim sistemli olan) kullanmaya başladım. Bu nasıl hızdır be kardeşim dedim. Sonra Iphone da bir kaç işim oldu. Kullanayım dedim ve ne kadar yavaş olduğunu anladım. Kullandığım zamanlarda bu kadar da yavaş olabileceğini tahmin etmemiştim. Android olarak Oreo 8.1 işletim sistemiyle geldi telefon. Yeterince iyi şimdi 9.0 Pie sürümünün geleceği konuşuluyor.(14 Mart 2019 itibariyle geldi :D)

Iphone telefonlarda en çok özlediğim özellik ekranın altından yukarı doğru kaydırınca çıkanlar. Android de bütün yardımcılar üst tarafta açılan menüden erişiliyor.

Bir de Iphone daki arama butonunu çok özledim. Çünkü bir şey aradığımda kolayca çıkıyordu. Android işletim sisteminde biraz zor oluyor bir uygulama dosya aramak.

Iphone dan sonra Android te pek fazla zorlanma sebebi Xiaomi nin kendi bir ara yüzünün olması olabilir. Bu arayüzü ben biraz Iphone da olan İos işletim sistemine yakın hissettim. Zorluk çekmeden hemen adopte olunabiliyor. Bu ara yüzün kendine has bir çok özelliği var. Anlatmakla bitmez :D

Çok param olmadığı sürece Xiaomi kullanmaya devam edeceğim.

Sonuç olarak çok paranız yok ve iyi bir telefon almak istiyorsanız Xiaomi alabilirsiniz. :D

Bunlar İlginizi Çekebilir