Ömer Taha
YazarÖmer Taha
2 dakika okuma süresi
Eyl 13, 2018

İnsanlığa İthafen


Haykırmak İstediklerim

7 Eylül 1998 sabahı açmışım gözlerimi nefret ve kin besleyeceğimi aklıma dahi getiremeyeceğim bir dünyaya, masummuşuz çocukken, bizi gelecek zamanda ne yaşayacağımızı sorgulamadan inandırmışlar kaderimize, beslemişler, büyütmüşler hiç sorgulamadan, doğruyu, yanlışı, gerçeği , sahteyi artık idrak etme zamanımız geldiğinde başlamış çetrefilli hayatımız; işte o zaman ben gerçekten büyüdüm; artık ayaklarımın üstünde durmam gerekiyor demişizdir belki de. Dedik ama belki de faydası olmayacaktır.

Tanrının bizi sınadığı küçük sınavlardan bile yara bere içinde çıkmışız. Daha dere görmeden paça sıvadığımızdandır belki; en azından kendi açımdan böyle, bu günüme kadar hayatta her şeyi sorguladım; neden böyle , neden tanrım, neden acı çekiyorum vs.. Doğup büyüdüğümüzde her insan bu tarz sıkıntılarla elbet karşılaşır ama; benimkisi farklıydı, sanki diğer insanlardan farklıydım; toplumun genel benimsediği şeyler benim ilgimi çekmiyordu. Sıkıntı bendedir diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyordum.

Ama sızlanmanın da bir çaresi olmadığının farkına geçte olsa vardım. Beni bu noktada acizliğe getiren nadide unsur insanlardır. İnsanların saçma sapan tavırları, karaktersizlikleri, gereksiz egoları(hepimiz aynıyız) hayatı bana zindan eden şeyler oldu, insanların davranışlarını kendim yapıyormuşcasına sorguladım; neye fayda olacaktı ki?

Bu sebeple sizlerden tek temennim; hiç kimse sizden değerli değil bunu unutmayın, herkes kendi karakteriyle yaşar, çevremizi , ailemizi , dostlarımızı tercih etme şansı bize verilmedi, o yüzden bu tarz şeylere kafa yormanın, ah vah etmenin hiçbir manası yok. Silkinip kendimize dönmek zorundayız.

Yazımı bitirirken;kendinizi sevin, kendinizi mutlu edecek şeyler yapın, kitap okuyun, film izleyin, muhabbet ortamında konuşulan konu hakkında azami derecede de olsa söz sahibi olabilin, yalnız kalmaktan korkmayın, insan yalnız kaldığı zaman hatalarını fark eder; onları bir daha yapmamak için, kendini sorgulamak için ve yeni hayat felsefeleri edinmek için birer fırsattır. Yalnız kaldığınızda bunu bir fırsata çevirin, hayatı kendinize güzelleştirin, ve sizi sevdiğini hissettiğiniz kimsenin kalbini kırmayın.

Bunlar İlginizi Çekebilir