Berk Çatman
YazarBerk Çatman
3 dakika okuma süresi
Nis 6, 2019

İngilizcemi Nasıl Geliştirebilirim ? 


Neden Öğrenemiyoruz ? 

Arkadaşlar ingilizce büyük bir problem.Özellikle günümüzde bölümünüz ne olursa olsun artık ingilizce öğrenmek zorundayız.Özellikle mühendislik açısından bakarsak birçok kaynak ingilizce ve öğrenmemeniz durumunda edineceğiniz bilgi oldukça sınırlı.İçinizden gayet bulabiliyoruz gerek yok diyenler olabilir ancak ingilizce öğrendikten sonra bildiğinizin ne kadar az olduğunu fark ediyorsunuz.Size kendimce deneyimlediğim bazı programları ve siteleri önermek isterim.Eğer dikkatle takip ederseniz eminim ki hatırı sayılır bir düzeye ulaşacaksınız.

1-İngilizce Konu Anlatımı(Youtube)

Arkadaşlar bence başlamanız gereken en temel kısım burası.Bu youtube kanalı videoları gayet güzel aşama aşama derlemiş.Eğer sıfırdan başlamak istiyorsanız veya bilginiz var fakat orta düzey ise bu kanal tam size göre.Konular gayet açıklayıcı.Buradan not alarak ve düzenli çalışarak başlayın

2-Memrise

Arkadaşlar sadece gramer öğrenerek ingilizcede yol kat etmeniz mümkün değil.Bu da ne bununla mı öğreneceğim diyorsanız kesinlikle bana güvenin.İlk maddede belirttiğim kanaldan çalışıp bu uygulamaya girin ve kesinlikle her gün en az 10 dakika da olsa ayırın memrise için.Kelime tekrarı için birebir ve algoritması sayesinde bilemediğiniz kelimelerin üzerinde size öğretene kadar duruyor.Bilgisayardan girmenizi tavsiye ederim fakat mobil uygulaması da mevcut.

3-Duolingo

Yine denedim işe yaramıyor gibi bir ses duyar gibiyim.Arkadaşlar bu söylediğim iki uygulamanın peşine duolingoyu açıp 10 dakika da onunla çalışıyorsunuz.Emin olun kelimeler doğru yerleştirme ve doğru cümle kurma konusunda bu uygulama birebir.

4-Voscreen

Dinleyerek size dizilerden-filmlerden kesitler sunuyor bu sayede hem kulak aşinalığınız oluşuyor hem de gerçek ingilizce konuşmaları rahatlıkla anlar seviyeye geliyorsunuz.

5-engVid

Bu site ise belirli bir düzeye geldikten sonra ingilizceyi ingilizce dinleyerek öğrenmeniz içindir.Emin olun ingilizce dinleyerek anlamanız da oldukça zevkli ve daha işlevsel.

6-BBC Learning English

Ara sıra yatmadan önce veya otobüsteyken açın dinleyin.Kulağınızın alışması için ve telaffuz için şart uygulamalardan biri.Konuşulanı anlamak istiyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum.

7-(BONUS)İnterpals

Tamam öğreniyoruz da biriyle canlı pratik yapalım fena mı olur derseniz bu uygulama bunun için.Dünyanın her yerinden insanların dil öğrenme amacıyla birbiriyle konuştuğu bir sitedir kendisi.Kullanırsanız canlı canlı o ülkenin insanlarıyla mesajlaşabilir yabancılığınızı atabilirsiniz.

Özet

Arkadaşlar ilk 3 uygulamayı her gün 10 dakika dinlerseniz günde sadece 30 dakika yapar ! Emin olun bu kadar gerekli ve şart olan bir dili öğrenmek için ayırmanız gereken bir süre.Konuların yoğunluğuna bağlı olarak 45 dakikayı bulabilir fakat emin olun daha fazla sürmez.Diğer uygulamalar ise dediğim gibi ara sıra açıp dinleyeceğiniz ve yabancılık çekmeden konuşmanız için olan uygulamalar.Dinlerseniz kendi diliniz gibi konuşabilirsiniz.Tavsiyelerim bu kadardı dostlar.Bu ülkenin bizim gibi nitelikli mezunlara ihtiyacı var.Ve biz üniversitelilerin de bizden başka dostu,bu ülkenin bizden başka evlatları yok.Hem bu ülkeye yakışır insanlar hem de dünyaya ayak uydurabilen bireyler olmamız için şart olan şeylerden biri için günde 30-45 dakika ayırmak emin olun zor değil.Hepinize kolay gelsin :)

Bunlar İlginizi Çekebilir