Bilge Çetinkaya
YazarBilge Çetinkaya
4 dakika okuma süresi
Ağu 5, 2023

Merhaba sevgili okuyucular! 

Bugün ingilizce altyazılı dizi izleyerek İngilizce öğrenme yolundan bahsedeceğim. Biliyorum, bu çok bilindik bir yöntem fakat “nasıl, nereden ve ne şekilde izleyebilirsiniz?” bir de benden dinleyin 😊 Hazırsanız başlayalım.


Öncelikle aramızda hazırlık okuyacaklar, okumuş ama pek bir verim elde edememiş olanlar, kendisini geliştirmek isteyenler ve tesadüfen burada bulunanlar olabilir. Kendisini geliştirmek isteyenlere “En iyi yatırım kendinize yapılan yatırımdır.” diyor, tesadüfen burada bulunanlara “ Fazla bilgi göz çıkarmaz.” ve hazırlık okuyup pek verim alamayan bizler, hazırlık okuyacaklara “ Biz hata ettik, siz etmeyin.” diyoruz. İngilizceyi öğrenememek ileriki durumlarda birçok probleme yol açacağı için ders çalışıyormuşsunuz gibi hissettirmeden bu problemleri minimum seviyeye indirmeye çalışacağız, merak etmeyin. Daha fazla uzatmadan size çok güzel bir siteyle geliyorum. 

 

FMovies 

 

Dizi bulmak kolay da ingilizce altyazılı bulmak gerçekten çok zor. FMovies sitesi ingilizce altyazılı dizi ya da film bulabileceğiniz en iyi yerlerden biri hatta tek yer bile olabilir. Netflix ve tarzı platformları kullanmıyorsanız bu sitede birçok diziyi ya da filmi izleyebilirsiniz ama ingilizce olarak, türkçe altyazı mevcut değil maalesef.  

 

'Ama hangi diziyle başlayacağımı bilmiyorum' diyorsanız size kolaydan zora doğru birkaç öneride bulunacağım:  

-- Friends 

-- Avatar: The Last Airbender 

-- Modern Family 

--The Walking Dead 

--Vikings 

--How I Met Your Mother 

--Legion 

--True Detective 

-- Person of Interest 

--Rick and Morty 

--Sherlock 

 

Ama benim en sevdiğim ve İngilizce öğrenirken kesinlikle izlemenizi önerdiğim bir dizi var:

The Big Bang Theory 

Bilmeyenler için; çok zeki olan Sheldon ve Leonard ne yazık ki günlük hayatta asosyal davranan ve aynı evde yaşayan iki bilim insanıdır. Fakat karşı dairelerine genç ve güzel bir kız olan Penny adında biri taşınır ve işler biraz değişir. İnanılmaz eğlenceli bir dizidir bence ve kesinlikle Sheldon karakterine bayılacaksınız. 12 sezondan oluşuyor. Bitirince hemen Young Sheldon dizisine başlayabilirsiniz çünkü Sheldon karakterine o kadar çok bağlanıyorsunuz ki onun küçüklüğünü ve gençliğini merak etmemek pek elinizde olmuyor.

Legolarla yapılmış bir The Big Bang Theory sahnesi

Legolarla yapılmış bir The Big Bang Theory sahnesi


Ama İngilizce altyazılı izlemenin bir sıkıntısı var. Kelimeleri bilmeyince çok sıkıcı bir hal alabiliyor. Endişelenmeyin çünkü buna da bir çözüm önerim var. 

 

Diziyleogren.com 


DiziyleOgren.com, istediğiniz bir dizi veya filmde sezon ve bölüm seçerek o bölümde geçen ve ingilizce zorluk seviyeleri belirtilmiş olan tüm kelimeleri ücretsiz bir şekilde öğrenebileceğiniz ve eğlenceli quizlerle pekiştirebileceğiniz bir platformdur. Ayrıca Android cihazlar için uygulaması da mevcuttur. Dizinin bölümünü izlemeden önce buradan kelime çalışması yaparak sonrasında diziyi keyifle izleyebilirsiniz. Ayrıca dizilerde kullanılan İngilizce kalıplar da bulunmaktadır. Kelime çalışması çok az bir zamanınızı alacağı için ve de quizler eğlenceli olduğu için kesinlikle sıkılmayacaksınız.


 

Burada önceden bildiğiniz kelimeler çok fazla olabilir ve siz bilmediğiniz kelimeler üzerinde yoğunlaşmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle size kendi kelimelerinizi tekrar edebileceğiniz ve kelime çalışabileceğiniz bir uygulama sunacağım. 

 

AnkiDroid Bilgi Kartları 

 

Bu uygulamayla sadece İngilizce kelimeler değil herhangi bir konuyu ya da dersi ezberlemek ve tekrar etmek için kullanabilirsiniz. Kesinlikle çok kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum.


 

Uygulamada "yeniden , zor, iyi, kolay" butonları bulunuyor ve anlamlar aklınıza gelmediğinde bu butonlardan birine bastığınızda uygulama, siz çalışmaya devam ederken butonların kendilerine ait belirlenmiş süreleri sonrasında bu kelimeyi tekrar karşınıza çıkartıyor. Siz öğrenene kadar bu devam ediyor. Merak etmeyin çalışma kısa sürüyor ve çabuk öğreniyorsunuz fakat tekrar etmeyi unutmayın. Resim ve ses şeklinde extra kullanımlar da mevcut.

 

Birçok kategori oluşturup istediğiniz her konuyu çalışabilirsiniz. Ayrıca gün içerisinde veya toplamda ne kadar çalıştığınızı dakika ve saat şeklinde dahi gösteriyor. Daha birçok özelliği de mevcut fakat keşfini size bırakıyorum.

 

Umarım yazım faydalı olmuştur . Yapmanız gereken buradan üye olup ara sıra blog kısmına uğramanız. Çünkü ben burada olacağım ve önerilerimi sunmaya devam edeceğim 😊  

Bunlar İlginizi Çekebilir