Caner Aslan
YazarCaner Aslan
2 dakika okuma süresi
May 25, 2019

Huawei Krizi


Bütün bunlardan sonra şimdi ne olacak?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Çin'e uyguladığı ambargolardan sonra Google'da Huawei ile ilişiklerini gözden geçiriyor. Her ne kadar bu sürecin 90 günlük erteleme kararı olsada sonrasında ne olacağı bilinmiyor. Peki ne olabilir? 

Google bu 90 günlük sürenin sonunda ambargo uygulayabilir de uygulamayabilir de her iki sonuç da düşünüldüğü zaman peki Huawei ne yapacak bu süreçte nasıl bir yol izleyecek. Öncelikle Huawei Android açık kaynaklı olmasından dolayı uygun bir sürüm bulup kullanmaya devam edebilir ya da kendi işletim sistemini piyasaya sürebilir ki bu şuan için en mantıklısı 90 günün sonuna Google ambargoyu kaldırma kararı alsa dahi ilerde yaşanabilecek sorunlar için Huawei markasının bu soruna kökten bir çözüm bulması gerekiyor bu da Kendine ait bir işletim sistemi ile mümkün, peki ya Huawei bu yükün altından kalkabilir mi? Bu çetin süreçten en az zarar ile kurtulabilir mi? 

Huawei'nin Çin'in yeni bir işletim sistemi ve içerikleri için yeterli gücü ve teknolojisi var. Bence Huawei bu süreçten kendi işletim sistemi ile çıkabilir. Her ne kadar bu sistemdeki marketin zaman ile gelişecek olması karşısında Google gibi bir servisin uygulamalarına rakip uygulamalar yaratmakta zorluk çeksede bence çok çalışıp bu durumun altından kalkabilir. 

Benim görüşüm bu yönde ilerde neler olacak hep beraber göreceğiz.

Bunlar İlginizi Çekebilir