Şüveyda
YazarŞüveyda
2 dakika okuma süresi
Ağu 6, 2023

Hayata bakış açınızı değiştirecek bir kitap incelemesi : Uçan Tabut


Öyle ilginç bir kitap öyle cazip bir kitap ki. Doğru zamanda okuyan kimsenin kötü yorum yapacağını zannetmem. Her bölümde başka bir insanın penceresinden hayata bakıyoruz. Ama her bölüm o kadar şaşırtıcı o kadar derin ki bölüm bitince bir soluklanıp sindirmek istiyor insan.

Kitapta en net gördüğüm şey “her insan kendi hikayesinin ana karakteri başka hikayelerin yan karakteridir, bazen figüranı” fikri. Evet her bölüm başka bir insanın ağzından anlatılıyor ancak tüm bu insanlar bir yerde birbirine bağlı. Bahsettiğim bağlantı da öyle ilginç ki bir bölümde birinin anneannesi ya da sevgilisi gibi yakın bir bağlantı varken diğer bir bölüm sevgi dolu bir insanın hayatında bir kez görüp para veremediği için sarıldığı bir insan.

Kitabı şaşkınlıkla okuyorum. Benim için en ilginç şey ise ben bu kitabı yıl önce bir kitapçı da görmüştüm. Sonra bir gün alır okurum diye adını bir kenara not edip bir daha dönüp bakmadım. Bugün ise okurken en doğrun zaman şimdiymiş diye okuyorum. Değişik bir his.

Kitabı bitirip geri döndüm. Kitabın sonunda tüm hikaye bağlanıyor. Zaten her hikaye birbirine küçük bağlantılarla bağlıyken. Kitap bitince anlıyorsun ki hepsi uçan bir tabut’a bağlı. Spoilerden kaçınmak için daha fazla detay vermeyeceğim. Uçan tabut denince aklınızda nasıl bir şey canlanıyorsa o işte.

Doğru an geldiğini hissettiğinizde lütfen okuyun. Değer!


Bunlar İlginizi Çekebilir