Evden ek iş yapmak
Bükre Koç
YazarBükre Koç
2 dakika okuma süresi
Haz 23, 2023

İçinde yaşadığımız düzen pandemi süreci ile değişim geçirdi. Bu değişimlerin olumlu ve olumsuz birçok sonucu oldu. Bugün olumlu sonuçlarından olan “Online çalışma imkanları “hakkında konuşacağız.

Evden çalışarak para kazanmanın yolları

 

1.      Online müşteri temsilciliği:

Yemek sepeti, getir gibi firmaların yanı sıra Facebook ve Instagram’daki küçük işletmelerin de müşteri temsilcisi olabilirsiniz. Hem de sadece müşterilerin yorum ve mesajlarına cevap vererek tam zamanlı veya part-time olarak çalışabilirsiniz. Bu ilanlara kariyer.com, işin olsun gibi sitelerden ulaşabilirsiniz.


2.      Freelancers olmak:

Bir yeteneğinizi veya bilginizi gelire çevirmenin ve kendi işinizin patronu olmanın en güzel yolu freelancers olarak çalışabilmektir. Photoshop biliyorsanız logo tasarlayabilirsiniz, yabancı diliniz varsa tercüme yapabilirsiniz, video editleyebilirsiniz hatta özel dersler verebileceğiniz sitelerde bulmak mümkün. Bionluk.com, fiverr.com, ogrenciyegelir.com gibi sitelere bakabilirsiniz.

ogrenciyegelir sitesine kayıt olmak için

fiverr sitesini incelemek için


3.      Çektiğiniz fotoğraf ve videolar ile para kazanın:

Günümüzde stok fotoğraf sitelerinin ortaya çıkmasıyla kullanma hakkını sitelerden satarak para kazanabilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü ve kendine özgün bir bakış açısıyla çektiğiniz fotoğraflarınızın aynı bir ev kirası gibi size gelir sağlamaya devam etmektedir. Yani aynı görseli tekrar tekrar satabilirsiniz. Bunun için GETTY IMAGES, ISTOCK, SHUTTER STOCK gibi sitelere mutlaka bakmanızı öneririm.


4.      Dijital tasarım yapmak:

Not defteri, ajanda, düğün-kına-sünnet davetiyeleri gibi birçok tasarımınızı yapıp aynı tasarımı defalarca satmanız mümkün. Özellikle çocuklar için günlük planlayıcılar bu alanda en çok rağbet gören ürünlerdir. Tasarımlarınızı dünyadaki bir çok insana sunabilmek hem de dolar bazında kazanabilmeniz için etsy.com ideal olacaktır.

Bazı popüler ürünlerin görsellerini aşağıya bırakıyorum, fikir edinmeniz açısından inceleyip kendinize özgün bir tasarım yapabilirsiniz.


Bunlar İlginizi Çekebilir