Bükre Koç
YazarBükre Koç
3 dakika okuma süresi
Haz 24, 2023


ETSY NEDİR?

Dünyanın en büyük pazar yerlerinden biri olan Etsy ile satış yapmak için ürününüzün uygun olup olmadığına bakmanız gerekmektedir. 2. El ürünleri, dijital tasarımları, vintage ürünleri ve el yapımı ürünlerinizi uluslararası online bir platform ile müşterilerinize ulaştırabileceksiniz. Böylelikle ürünlerinizi milyonlara sunarak satışlarınızı büyük oranda arttırabilirsiniz.

Etsy hakkında bilgi sahibi olduğunuza göre şimdi 5 adımda Etsy’de nasıl satış yapılacağını öğrenme vakti! Bugün Etsy’de satışa başlamak için adımları takip edin.


1.      Etsy Üyeliği Oluşturun

Öncelikle ücretsiz olarak Etsy’de hesap açma işlemini tamamlayınız.Etsy’nin web sitesine gidin ve başla tuşuna tıklayın. Bir hesap oluşturmak için isim, soy isim, yaş, cinsiyet gibi temel bilgilerinizi giriniz.


2.       Etsy Mağazanızı Açın

Hesabınızı oluşturduktan sonra Etsy mağazanızı açmak profiline gidin.

Ürünlerinizi tanımlamak için kullanacağınız dil, satış yaptığınız ülke ve satış yapacağınız para birimi dahil olmak üzere mağaza tercihlerinizi girerek başlayın. Burada para birimini TL olarak seçmenizi tavsiye edebilirim. Çünkü satış yapacağınız ürünler müşterilerinize onların para birimi cinsinden görüneceği için ürünlerin ücretinin dolar bazında hesaplayarak TL karşılığında satmanız size bankanıza aktarırken kolaylık sağlar. Ardından, mağazanızın adını girin.


3.      Ürünlerinizi Yükleyin

Artık ürünlerinizi yüklemeye başlayabilirsiniz. Yükleyeceğiniz her ürün için bilgileri ayrı ayrı girmeniz gerekmektedir. Ürününüz bilgilerini girerken açıklama kısmında kısa ve net cümleler kullanmaya özen gösterin. Diğer ülkelerdeki müşterilerinizin dillerine çevrildiğinde anlam bozuklukları ile karşılaşılmamış olunur. Müşterilerin ilk bakışta dikkatini çekebilmek için en önemli unsurun kesinlikle görsel olduğunu unutmayın. Her ürün başına 10adet görsel veya video ekleme hakkınız bulunuyor. Bu görsel veya videolar yüksek kalitede olmalıdır.


4.      Kargo Bilgilerini Girin

 Etsy mağazanızdan ürününüzü satın alırken müşterilerin bilmesi gereken nakliye bilgilerini yükleyin. Yurtdışına ürün satışı yapıyorsanız, gümrük için bir tarife numarası ekleyin.Ürünü nereden gönderdiğinizi ve ortalama işlem sürenizi yazınız.

Bu noktada Etsy satışlarınızı doğrudan Navlungo entegrasyonu ile yönetebilirsiniz. Sipariş aldığınızda ülke fark etmeksizin en uygun kargo ücretleri kısa sürelerde kargonuzu gönderebilirsiniz.


5.      Nasıl Ödeme Alacağınızı Seçin

Son adım sayfada, nasıl ödeme almak istediğinizi seçmeniz gerekmektedir. Bireysel satıcı mı yoksa anonim şirket mi olduğunuzu seçin ve kişisel bilgilerinizi doldurunuz. Ardından gelirinizi aktarmak istediğiniz banka hesabınızın bilgilerini giriniz. Ve artık satış yapmaya hazırsınız. İyi satışlar dilerim.

Bunlar İlginizi Çekebilir