Kübra Kılıç
YazarKübra Kılıç
3 dakika okuma süresi
Ara 23, 2018

    Erciyes Kayak Merkezi


    Erciyeste pistler nasıl? 

    Bu yazımda elimden geldiğince kayakla ilgilenenlere pistleri hakkında bilgilendirme yapmaya çalışacağım. İyi okumalar....

          Öncelikle acemi pistinden bahsedeyim. Acemi pisti anlaşılacağı üzere acemilerin kayağa yeni başlarken kullandığı pisttir.Bantlarla yukarıya çıkış yaparsınız bant için oradaki görevliden binişlik biletler alırsınız ve işiniz hallolur kaymaya başlayabilirsiniz. Ama (boyuna internetten tam olarak bakarsınız)kısa bir pist ve dar. Düşünün ki kayanların hepsi acemi ve mekan küçük. Böyle olunca kaza olmaması elbette mümkün değil ve insan tedirgin oluyor. Kayağı tekirde öğrenmenizi tavsiye ederim. 

        

         Tekir pisti...Tekir pisti oldukça uzun ve geniş bir pisttir. Burada öğrenmeye başlamanız oldukça kolay. Ayrıca burayı tercih etmelerindeki sebep aslında kafelere otoparka vs. ulaşımın kolay olması bence. Ayrıca bu piste çıkmak için kapalı teleferik kullanılıyor. Bu pist de bu şekilde. 

        

           Polatlı pisti... Polatlı pisti tekir pistinin hemen yan tarafında aynı teleferikle çıkabileceğiniz inerken o tarafa yönelmenizi sağlayan bir geçişi bulunan bir pisttir. Size tavsiyem buraya iyice öğrenmeden geçmemenizdir. Çünkü aşırı dik ve dar bir pisttir. Ama öğrendikten sonra adrenalinden oradan ayrılamayacağınız sürekli geçmek isteyeceğin bir pisttir.

           Hisarcık pisti. Hisarcık için de tekirden bir geçiş bulunmaktadır zaten hemen pistin başlangıcında gözükür bu geçiş. Geçiş pisti kraldır hatta geçerken arada kendinizi itelemeniz ve dikkatli olmanız gerekir çünkü yanları boşluktur ama merak etmeyin yol geniş ve çok hızlanacağınız yerler de yok. Daha sonra hisarcığın asıl pistine bağlanırsınız oradan hisarcık pistinin teleferiklerine inersiniz.Daha sonrasında ise oradan açık teleferikle hisarcık pistinin yukarısına çıkarsınız. Ve orada da yine tekire geçiş pistini ve hisarcığın asıl pistini görebilirsiniz. Tekire geçiş kısmı zordur. Oradan ister kayarak geçin ister kayaklarınızı elinize alıp yürüyerek inin sizin tercihiniz. Zaten kısa bir pist. Ama hisarcığın asıl pistinden kayarsanız sizi uzunca bir yol bekler. Tekirden daha uzun ve ara ara diklikler bulunur. Ama pist güzrl ve sakindir. Tekirdeki kalabalık orada çok yoktur. Ama size tavsiyem orada çok akşama kalmamanız hele ki güneşli günlerde. Kar eridijten sonra soğuk gelir ve buzlanma baslar. Bu da tehlikeli bir durumdur. 

           Develi pisti. Develi pistinin geçiş kısmı dardır fakat çok eğlenceli ve kasmayan bir bölümdür. Eğer kayakta slalomu öğrendiyseniz mutlaka o geçiş pistinden kaymalısınız. Orayı geçince asıl piste bağlanır ve yine hisarcıkta olduğu gibi yukarı çıkarsınız ve yukarı çıktıkça bir korku başlar çünkü develi ciddi manada dik ve zor bir pisttir eğer çok pro. değilseniz vazgeçin bir sakatlık çıkmasın. Oradan tejrar tekir pistine geçip tekrar develi sonra tekrar tekir leklinde kayabilirsiniz. Yani geçiş pistlerinde kayabilirsiniz. 

           Hacılar...Hacılar için çok söyleyebileceğim bir şey yok. Eğer kendinizi çok iyi hissediyosanız. Ruhsal anlamda bahsetmiyorum elbette kayak konusunda... Geçin ben geçtim çoğu pistini yürüyerek indim..:)Ama gerçi acemilimdi ama neyse... Pistler bu kadar.. Bir sonraki yazımda nasıl kayılır bunun üzerine yazmayı düşünüyorum.. 

    Yanlış bir şey söylediysem affola iyi günler... 

    Bunlar İlginizi Çekebilir