Berk Çatman
YazarBerk Çatman
2 dakika okuma süresi
Mar 30, 2019

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Nedir ?  Projem-Fikirlerim Var Neler Yapmalıyım ?  


Genelde elektrik-elektronik dediğimizde herkesin aklına elektrik devreleri, ekran kartları geliyor fakat mühendisliğimiz bu kadar sınırlı bir yelpazede değil.Hatta günümüz dünyasına baktığımızda belki de en kapsamlı mühendislik bile denebilir. Robotik, yazılım, savunma sanayisi, satış-pazarlama, telekomünikasyon, kamu, bankacılık ve daha bir çok alana yönelmeniz mümkün.Bence her elektrik-elektronik mühendisi aday kendine en uygun yolu bulana kadar her alanı deneyimlemeli en azından iyice araştırmalı.

Nerede Hata Yapıyoruz ? 

Genel anlayışımız maalesef toplumda dayatıldığı haliyle zihnimize kazınmış durumda.Daha 1. sınıfsın derslerine çalış bırak başka şeyleri öğrenip ne yapacaksın ? 2. sınıfsın daha ne şirket kurması ne girişimciliği ? Tabi tabi kesin yaparsın şu kadar adam yapamadı da sen mi yapacaksın ? Senin neyine bir şeyler ortaya koymak ? Bunlar genelde duyduğumuz motivasyonumuzu düşüren ve daha mezun olmadan hayal kırıklıklarıyla dolu ruhumuzu umutsuzluklarıyla besleyen insanların sarf ettiği sözler.Kim ne derse desin sakın vazgeçmeyin.1.sınıfta şirket de kurabilirsiniz,hayalini kurduğunuz bir projenizin adımlarını da atabilirsiniz,güzel bir ekibe dahil olup hayallerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.

Ne Yapmalıyım ?

Biz mühendisiz ve ağımızın güçlü olması şart. Dünyadaki yeniliklere açık olun ve mümkün mertebe her alanı takip etmeye çalışın. Teknoloji haberlerini sık sık takip edin. Bu konuda özellikle 'Bundle' uygulamasını şiddetle tavsiye ediyorum. Üniversitenizin kulüplerine (bağlantı kurabileceğiniz veya proje arkadaşları bulabileceğiniz) katılın ve kesinlikle ingilizceniz zayıf ise geliştirmeye bakın. Türkiye çapında büyük etkinlikler muhakkak düzenleniyor. Hangi şehirde olduğunuzun bir önemi yok hepsini takip edin ve gidebileceğinize kesinlikle gidin. Etkinliklerde konuşmacılardan aldığınız fikirler dönüm noktalarınız olabilir ve kendinize farklı şehirlerden bir sürü insan katabilirsiniz. Ayrıca proje fikirlerinizi hocanıza veya şehrinizdeki teknoparkta bulunan mühendislere açın. En azından bulunduğum şehrin teknoparkı öğrencilerin fikirlerini çok güzel şekilde destekliyor. Fakat ingilizce mevzusunu atlamak istemiyorum size sonraki yazımda birkaç site vereceğim eminim ki faydalı olacaktır ve kendinize kattıklarınız sizi tatmin edecektir.

Şimdilik hoşça kalın :)


Bunlar İlginizi Çekebilir