Cansu Doğan
YazarCansu Doğan
2 dakika okuma süresi
Eki 13, 2018

E-Kitap Okuyucu Nedir? Nasıl Kullanılır?


Son dönemde artan kağıt ücretleriyle kitaplara yapılan zamlar, özellikle biz öğrencileri ve kitapseverleri zor durumda bırakıyor. Tam olarak kitap kokusu ve yeni bir kitap almanın mutluluğunu bize vermese de yüzlerce kitap ve dosyayı tek bir cihazda taşıyabileceğimiz bir cihaz: E-kitap okuyucu.

E-Kitap Okuyucu Nedir?

E-kitap okuyucu, internetteki çeşitli sitelerden bedava indirebileceğimiz, elimizde bulunan tüm yazılı belgeleri bilgisayarımıza indirdiğimiz "CALİBRE E-BOOK MANAGEMENT" adında bir programla kolay bir şekilde cihazımıza aktarabileceğimiz, internete de bağlanmamızı sağlayan bir cihaz. Tablet gibi düşünebiliriz ama ürünün özelliği gözü yormayacak şekilde rahat ve hızlı okumamızı sağlayan "e-ink" teknolojisi.

E-Kitap Okuyucu Nasıl Kullanılır?

Okumak istediğimiz tüm dosyaları ve e-kitapları bilgisayarımıza kolayca indirdiğimiz "Calibre" programına yüklüyoruz. Daha sonra cihazımızla birlikte gelen kabloyu bilgisayarımıza bağlıyoruz ve programdan dosyaları cihazımıza aktarıyoruz.Oldukça pratik bir yöntemle okumak istediğimiz dosyalarımız hazır hale geliyor.

E-Kitap Okuyucu Cihaz Satın Almanın Avantajları

- Birkaç ay sonra  masrafını karşılayacak şekilde kitap ve fotokopi maliyetinden kurtarması.

- Kullanımının oldukça kolay olması.

- Tablet/Pc özelliklerinin aksine gözü yormayan teknolojiye sahip olması.

- Ayarlanabilir ışık özelliğinin olması.

- Kitap ve dosyaların ağırlığından kurtarması.

Sarj süresinin oldukça uzun olması.

- Not alma, internete bağlanma gibi özelliklerinin olması.

- Online kitap alma platformunu cihazda sunması.

- İnternete bağlı olduğu durumda, yenilikleri ve güncellemeleri sağlaması.

Nereden Satın Alabilirim?

Bu tür bir cihaz almak istersek karşımıza iki marka çıkıyor: Kobo ve Kindle. Kindle, Amazon'a ait bir e-kitap okuyucu. Türkiye'de satın almak isterseniz www.kindleturkiye.com adresini inceleyebilirsiniz. Kobo markasını satın almak isterseniz www.kobo.com bu konuda bilgi alabilceğiniz bir site. D&R, online ve mağazalarında  Kobo ürünleri satışta.

*fotoğraflar bana aittir.

Bunlar İlginizi Çekebilir