Nurçiçek Kılıçaslan
YazarNurçiçek Kılıçaslan
3 dakika okuma süresi
Ağu 10, 2023

Düzce Üniversitesinde Öğrenci Olmak


 2021 yılında üniversiteyi kazanarak Düzce’de buldum kendimi. Şehir hakkında pek bir beklenti içerisine girmemiştim, küçük bir şehir olduğunu biliyordum ve ben de büyük bir şehirde yaşayan biri olarak gitmiştim. Kendi bölümümü sevip önemsediğim için benim için öncelik bölümümdü. Şu an ise değişen şey buna ek olarak arkadaş çevrem. Düzcede yaşamanın ve öğrenci olmanın nasıl bir şey olduğunu 2 yıllık kendi deneyimimle şöyle anlatabilirim:

Neden Düzce?

Benim için tercih yaparken önemli olan istediğim bölümün gelmesiydi, bu ise Düzcede oldu. Genellikle çevremden duyduğum kadarıyla Düzce beklemedikleri bir sonuç olabiliyor ama benim için beklendikti ve açıkçası istemediğim bir şehir de değildi. Öncelikle Düzce konum itibariyle iyi bir yerde. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir gibi büyük şehirlere yakın olması bir avantaj. Başka şehirleri gezip görmek kolay gözükse de ekonominin gidişatı sebebiyle ben bunu çok yapamadım. Yine de okulda düzenlenen gezi faaliyetlerine katılım sağlayarak daha uygun bir şekilde gezmeniz de mümkün.

Üniversite hayatı ve kampüs nasıl?

Üniversitenin kampüsü merkezden 10 km uzaklıkta Konuralp bölgesinde yer alıyor ve yüksek bir yerde kalıyor. 30binden fazla öğrencinin yer aldığı üniversitenin kampüs olanakları yeterli denilebilecek ve gelişmekte olan bir seviyede. Üniversite zaten 2006 yılında kurulduğu için yeni sayılır ve bu yüzden de sürekli bir gelişim içerisinde. Akademik anlamda da Üniversitenin olanakları anlamında da bu böyle. Kampüste sürekli devam eden inşaatlardan da anlaşılıyor. Kampüs geniş bir alana sahip ve yeşillik içerisinde. Çimenleri, oturma alanları, spor sahaları, spor salonları, yüzme havuzu ve kafeteryaları mevcut. Yemekhanesi büyük ve yemekleri genel olarak beğeniliyor. Kütüphane ise maalesef küçük ve yetersiz. Özellikle sınav haftaları yer bulmak zor oluyor. Yeni oluşacak olan kütüphanenin inşaatı ise hala devam ediyor.

Dersten çıktıktan sonra genelde kampüste vakit geçirmek arkadaşlarımızla tercih ettiğimiz bir şey. Açıkçası kampüsün eğlenceli ve rahat olduğunu söyleyebilirim. Özellikle bahar döneminde eğlenceli etkinlikler ve konserler düzenleniyor,akşamları da eğlenceli ve kalabalık oluyor.

Geçme Notu

Geçme notu 50 ama üniversitemizde maalesef büt yok, yaz okulu var.

Dünya Sıralaması

Üniversite son üç yıldır URAP dünya sıralamasında ilk 2000 üniversite içerisinde yer alıyor.

Toplulukları

Katılım gösterebileceğiniz çok fazla topluluk var. Sosyal ve kişisel gelişiminize önemli katkıları olacaktır.

Düzce Hayatı

Öğrenciler için Düzcede yapılabilecek pek bir şey yok. Benim arkadaşlarımla yaptığım tek aktivite kafeye gitmek veya okey oynamak. Üniversitenin yakınlarında ve merkezde kafeler mevcut. Merkez ise otobüsle ortalama 30dk uzaklıkta ve sadece bir tane avm var. Eğlence mekanları çok az. İlk başta bana Düzcede bulunmak açıkçası saçma gelmişti ama şu an hem arkadaşlarımla beraber olmak hem de düzenimi devam ettirebilmek için kendimi okulun açılmasını ister halde buluyorum.

Merkez ve üniversite arası ulaşım rahat olsa da gezip görmek istediğiniz veya gitmek istediğiniz başka bir şey olduğunda ulaşım daha zor hale gelebiliyor.

Öğrenci yerleşkesinin okulun çevresinde olması da güzel bir şey. 1-2 yurt dışında yurtlar okulun çok yakınında yürüme mesafesinde. Apartlar ve evler de çoğunluk olarak yine üniversite bölgesinde yer alıyor. KYK yurduna başvuruduğunuzda ise çok büyük ihtimalle çıkacaktır. Çok az kişiye çıkmıyor yurtlar.

Düzcenin gezilecek doğal güzellikleri mevcut, şelaleleri meşhur zaten, yeşillik alanlarında ormanlarda yürüyüşler kamplar yapılabilir ama bunun dışında büyük bir şehir değil. Bir de deniz merkezden uzakta kalıyor, Akçakoca bölgesinde. Kafanıza esip de deniz görmek istediğinizde hemen gidemiyorsunuz.


Üniversitemden memnun olduğumu söyleyebilirim. Daha fazlası için okulun sayfasına göz atabilirsiniz.

Bunlar İlginizi Çekebilir