Çağrı Pabuccu
YazarÇağrı Pabuccu
3 dakika okuma süresi
Ara 11, 2019

Coros Linx Bisikletçi Kaskı - Kemik Titreştirici Güzellik


Bisiklet sürerken güvenle müzik dinlemenin en iyi yolu

Bazı şarkılar yüksek seste oynatılmayı hak ederler. Bu durum harika bir dinleme deneyimi sunsa da maalesef her zaman mümkün değildir. Mümkün olmayan durumlardan bir tanesi, hatta ilk akla geleni, tarafikte olmak hatta bisiklet sürmektir. Bu durumda kulağınızı tıkamanız hayatınıza ve daha da kötüsü başkalarının da hayatına risk oluşturabilir. Bu sebeple bisiklet sürerken ya da herhangi bir şekilde trafikte yer alırken kulaklarınızın açık olmasını tavsiye ediyoruz. 

Eee o zaman bu yazının amacı nedir? Bu yazının amacı da kulaklarınızı tıkamadan güzel müziğin keyfini çıkarabilmenizi sağlayan bir cihazın tanıtımı. Coros Linx Bisikletçi Kaskı, kulaklıklara hatta bazı kişilerce güvenli müzik dinleme olarak tanımlanan Bluetooth hoparlör kullanımına karşı geliştirilmiş bir ürün. Bu cihaz sayesinde artık hem başka insanları rahatsız etmeden müzik dinleme keyfine ulaşılabiliyor, hem de yaşamları tehlikeye atmadan trafikteki sesleri duymaya devam edebiliyoruz.

Kulak dışındaki kemiğe titreşimler iletme yoluyla çalışan Coros Linx, sizin müzik dinlemenize, navigasyon desteği almanıza ve podcastlerin keyfini çıkarmanıza imkan sağlıyor. Tüm bunları yaparken kulağınızı tıkamaya ihtiyaç duymuyor oluşu, cihazı trafikte inanılmaz bir ürün haline getiriyor. 

Kulakların tam önüne oturan Linx vericileri, çene kemiğinizi titretiyor. Bu kemiğe doğru ulaşım ve kaliteli ses için kaskın doğru şekilde takılmış olması şart. Linx vericilerinin kemiğinize tam olarak oturması demek, yüksek kaliteli ses demek. Gevşek kalması demek, gevşek ses demek. Doğru yerleştirildiğinde yanı başınızda çok yüksek gürültülü bir alet, örneğin asfalt kırıcı, çalışsa bile hala müziğin sesini duyabiliyorsunuz. Ses kalitesi ise CNET’ten Patrick Holland’a göre (https://www.cnet.com/reviews/coros-linx-smart-cycling-helmet-review/) Apple iPhone modellerinin EarPods kulaklığı seviyesinde. 

Yarışçı tipi bir tasarıma sahip olan kask, hafif ve rahat yapısıyla uzun süreli kullanımlarda rahatlık sunuyor. Sadece ağırlığına bakarak içerisinde hoparlörler, Bluetooth, mikrofon ve bir pil olduğunu söylemeniz muhtemelen mümkün değil. MicroUSB ile şarj olan dahili batarya ilk görüşlere göre haftada birkaç kez şarj edilerek her gün kullanım sunuyor. 

Telefonla eşleştirme aşaması herhangi bir Bluetooth kulaklık gibi olan Linx, bu aşamada herhangi bir zorluk çıkarmıyor. Bize göre kaskın boyutunun genişliği bir NFC çipini rahatlıkla taşıyabilirdi. Bu çip şüphesiz eşleştirmeyi daha da zahmetsiz ve hızlı hale getirebilirdi. Firmanın sunduğu Coros Linx uygulaması bazı ekstra özellikleri de telefonunuza kaskla beraber getiriyor. Bunlardan ilki ve en çok dikkat çekeni çarpışma tespiti fakat detaylı bir inceleme yapana kadar ne derece işlevsel bilemeyeceğiz. Cihazla beraber gelen ve bisiklet direksiyonuna monte edilen uzaktan kumanda ise oldukça işlevsel. Şarkı değiştirme, gelen arama cevaplama ve sonlandırma, ses seviyesi kontrolü gibi temel fonksiyonlar sürüş için ideal.

Cihaz hakkında dikkat çeken negatiflerden bir tanesi, Bluetooth sinyalinin yoğun ortamlarda diğer cihazlardan etkilenip kesintiler yaşaması. Bu durumu çözmek için telefonu kaska yaklaştırmak yeterli oluyor. Direksiyon üzeri telefon tutucular ya da kol bantları iş görecektir.

Bunlar İlginizi Çekebilir