Cennet N.
YazarCennet N.
3 dakika okuma süresi
Mar 31, 2020

Corona Virüs 


Corona virüs benim için ne ifade ediyor?

Corona virüsten, bu virüsün bana hissettirdiklerinden bahsettim. Insanlar üzerindeki etkisinden, insanların neden böyle oluşundan yazdım çizdim. Tam olarak diğer sayfalarda okuduğunuzdan farklı. Herkesin aynı şeyi tekrarlanmasından bıktıysanız bir de benim düşüncelerimle okuyun derim. Umarım keyif alırsınız. Düşüncelerinizi yorum olarak bekliyorum. İlk kaleme döküşüm kendimi. Hata yapmışsam ya da yanlış bir izlenim vermişsem şimdiden affola 🌸

Buyrun efendim,

Coronavirüs denilen lanet, Çin'in Vuhan denilen bir şehrinde ortaya çıkıyor. Ama neden çıkıyor niye çıkıyor kimse bilmiyor. Öyle birşey ki; tedavisi, aşısı hiçbirşey yok şu meretin... Bir de sen kalk taa uzak diyarlardan gel İtalyalara, İspanyalara, Amerikalara... Kestirdiğin ilk canlıya yapış bırakma. Kimse de seni ayıramasın. Zenginim diyorsun "banane" diyor, fakirim diyorsun "banane" diyor, ben yaşlıyım beni napacaksın kı diyorsun " sen vazgecilmezimsin" diyor. Yaşlı genç, fakir zengin, torpildir bu benim dayimdir dinlemiyor, güçlü ekonomi devi olan ülkeleri başkanlarını bile dinlemiyor. Bu yüzdendir ki kabus gibi çöküyor, sabah akşam demeden her an onu düşünüyor her an onu dile getiriyoruz. Fakat orta çağda avrupanın %60 ını öldüren "Kara Veba" şuan tedavi ediliyor. Biz bu kadar gelişmişiz işte.

Biz bukadar gelişmişiz; Teknoloji bilim cağı yaşıyoruz "aman efendim baksana Türkiyeden arıyorum 10 bin kilometre ötede olan Amerikada ki babamın teyzesinin oğlunun bibisiyle konuşuyorum" da şu bu. Örnekleri çoğaltabilirsiniz. Ne diyoruz Amerika'yı , Çin'i , Rusya'yı her konuda en üstlere çıkarıyormuşuz...Aslında ülkeleri değil biz kendimizi arşa çıkarıyoruz. Demek ki neymiş biz insanlar, din,dil,ırk,şehir,bölge,ülke,kıta hiç fark etmez;

Bu dünya denilen yerde, bir toz tanesi kadar bile değiliz. Ama sorsak dünyanın en güzeli benim, dünyanın en zekisi benim, dünyanın en zengini benim, diye cevap veren , bizden başka hiçbir canlıda olmayan saçmalığa ego mu dersiniz, kendi birşey sanmak mı dersiniz, kendini beğenmiş ukala mı dersiniz bilmem ama ne derseniz deyin böyle insanlar ömür boyu iflah olmaz. Düşmüşüz para derdine, nam şan derdine... Kime hava atsam yeni çantamla,telefonumla,arabam evimle diye.

Eksiklikler var , yazmadıklarim da var. Beni anlayan anlamayan, yazımı seven sevmeyen herkese selam olsun. Evinizde ailenizle, aileniz yoksa kendinizle ilgilenin vakit geçirin.Düşünün ve en önemlisi gülümseyin. Gülümsemekten korkmayın. Herşeyin güzel yönünü görün ve içinizi karatmayın. Dün artık yakın geçmiş, bugün yaşayacağın ve yapacakların senin elinde. Yarın var mı? Belki... Varsa diye yarının için bugün güzel şeyler yap ve gün bitince yaptuklarin aklına geldiğinde yüzünde ve içinde ki tek ifade " GÜLÜMSEME" olsun.

Ne demişler "Bugün varız fakat yarın bir ihtimal"

Tekrar görüşmek temennisiyle...

SAĞLICAKLA...

Bunlar İlginizi Çekebilir