Emin Sinan
YazarEmin Sinan
2 dakika okuma süresi
Şub 19, 2019

Bilim İnsanları-Carl Sagan


Carl Sagan

"Dünya Dışı Akıllı Varlık" : Evrende yalnız mıyız?

 Carl Sagan sanırım bu soru üzerinden hareket etmiş olsa gerek.

İlginç bir soru değil mi ? Bir soru daha vardı: Dünyadaki her bir kum tanesi mi çoktur yoksa evrendeki yıldızlar mı ?

Bu soruyu araştırırsanız cevabını yıldız olarak bulacaksınız.

 Peki bu kadar çok sayıdaki yıldızın etrafında dönen gezegenlerde başka bir canlı ya da canlılar olamaz mı ?

İşte bu sorudan yola çıkılıyor. Böyle bir sorunun peşinde koşuyor Carl Sagan.

Astrobiyoloji bilim dalının öncülerinden ve "Dünya Dışı Akıllı Varlık" araştırılmasına büyük katkısı olan bir bilim insanıdır Carl Sagan.

 Sagan, Satürn'ün uydusu Titan ve Jüpiter'in doğal uydusu Europa'nın okyanuslara sahip olabileceği hipotezini ortaya atan ilk bilim insanlarındandır.

Tabi dünya dışı akıllı varlık düşüncesine girip de uzayda canlı ararken su bulmayı hedeflemek mantıklı olsa gerek. Sonuçta su hayattır. :)

 Sagan, dünya dışı akıllı canlıların araştırılmasını istiyordu. Bilim dünyasını, uzaydaki olabilecek bir canlının görünebileceği bir sinyali yakalayabilme

ihtimaline karşı radyo-teleskopları yapmaya ikna etti. Şimdiye kadar bir sinyal yakalamış sayılmaz tabi. Bir kaç olabilirler dışında ciddi bir şey yok.

 Eee bide meşhur uzay aracımız Voyager var. Bunun yapımında direk etkili olan kişidir Carl Sagan. Voyager uzay sondası: İçinde evrensel mesajlar içeren,

insanlığa ait bilgiler bulunan altın bir plakaya sahip olan bir uzay aracı. Bir uzay aracı düşünün ki müzik çala çala uzayda geziyor, 50 den fazla dilde

selamlıyor geçtiği her yeri. Sesimizi duyup evrende bizi yalnız bırakmazlar ümidiyle.

 Bir bilim insanı olmasının yanında bir çok değerli sözde söylemiş biridir Sagan. Sevdiğim 2 sözünü siz okuyuculara sunmak istiyorum.

Sözler

-Yanlış bir argümanın ilacı, daha iyi bir argümandır. Fikirlerin bastırılması değil.

-Tarihin en acı derslerinden biri şudur:Yeterince uzun zamandır aldatılmışsak, aldatmacayı ortaya koyan her türlü kanıtı reddederiz.

Gerçeği bulmakla ilgilenmeyiz artık. Aldatmaca bizi kafeslemiştir. Tuzağa düştüğümüzü kendimize bile itiraf etmek,son derece acı vericidir çünkü.

https://www.yeniakit.com.tr/kimdir/Carl_Sagan

Bunlar İlginizi Çekebilir