Furkan Alperen
YazarFurkan Alperen
2 dakika okuma süresi
May 11, 2020

13" MacBook Pro 2020 ve beraberinde getirdikleri


Sessiz sedasız...

Her sene lansmanlarını sabırsızlıkla beklediğimiz Apple, dünya çapındaki pandemi nedeniyle eski tadını vermiyor. Apple, Nisan ayında yeni iPhone SE için bir telekonferans yöntemiyle lansman yapmıştı fakat yeni MacBook için adeta "Süsledik, püsledik siteye koyduk." edasıyla yeni MacBook modelini tanıttı.

Yeni MacBook'la eskiye nazaran çok da büyük değişiklikler yok. Apple, daha yüksek çözünürlüklü facecam bekleyen kullanıcılarını bu sene de üzdü. Yanlış duymadınız, yıl 2020 ve son model MacBook'larda halen 720p facecam bulunuyor. Açıkcası iPhone, derinlik algılama, yüz tanıma gibi çok güçlü işlemleri kısa sürede yapıp FaceID'yi çalıştırabiliyorsa, elbet MacBook da yapabilir. Lakin yeni MacBook'ta TouchID'yi bulduğumuza şükreder durumdayız.

Apple geçtiğimiz senelerde yeni teknoloji ürünü olan kelebek tasarımlı klavyesi yüzünden ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Dersini iyi çalışmış olmalı ki 2019 late'de tanıtılan 16" MacBook'ta yeni nesil klavyenin duyurulması, 13" MacBook'larda beklentiyi artırmıştı. Ve nihayet Apple yeni MacBook'larda klavyesini güncellemiş durumda.

Apple, MacBook'larda depolama alanında her şeyi ikiye katlamış durumda. Eskiden en düşük 128GB versiyonunu bulabiliyorken bu sene en düşük depolama miktarı 256GB olarak güncellenmiş durumda.

Dostlar, bu sene de yeni kasa MacBook tanıtılmadı ve doların bu denli yükseldiği dönemde galiba yapabileceğimiz en iyi şey elimizdekilere sahip olmak ve üretim yapmak.

Selamlar,
Alperen

Bunlar İlginizi Çekebilir